Ernæringsdata for Wienerstang

Energiindholdet i 100 gram Wienerstang er 454 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1899 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,3 g protein, 28,1 g fedt og 48 g kulhydrat.

  • Protein: 4,3 gram
  • Fedt: 28,1 gram
  • Kulhydrat: 48 gram

Af de 48 g kulhydrat er 44,7 g tilgængeligt de overskydende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Wienerstang er der 28,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Wienerstang. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Wienerstang er 4,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Wienerstang
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1899 KJ
Energi i kilokalorie454 kcal
Fedt i alt28,1 g
→ Mættede fedtsyrer9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer13,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer4,4 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt48 g
→ Kulhydrat tilgængeligt44,7 g
→ Kostfibre3,3 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand19,3 g (ml)

Vitaminer i Wienerstang

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Wienerbrød, kringle/stang. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Wienerstang
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Wienerstang
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,065 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,06 mg
B3-vitamin0,55 NE
→ Niacin0,683 mg
→ Tryptofans bidrag0,683 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,045 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Wienerstang

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Wienerstang
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk33 mg
Fosfor (P), Phosphor102 mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I)5,9 µg
Kalium (K)94 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)12 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)296 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,84 mg

Sukkerarter i Wienerstang

Det totale indhold af sukkerarter i Wienerstang er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Wienerstang
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Wienerstang

Wienerstang har et glykæmisk indeks (GI) på 30. Som betyder, at en potion Wienerstang giver en blodsukkerrespons, som svarer til 30 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Wienerstang er 13. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Wienerstang hedder på engelsk Danish pastry, pretzel. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Wienerbrød, kringle/stang.