Ernæringsdata for Wienerstang
Energiindholdet i 100 gram Wienerstang er 454 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1899 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,3 g protein, 28,1 g fedt og 48 g kulhydrat.
- Protein: 4,3 gram
- Fedt: 28,1 gram
- Kulhydrat: 48 gram
Af de 48 g kulhydrat er 44,7 g tilgængeligt de overskydende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Wienerstang er der 28,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Wienerstang. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Wienerstang er 4,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1899 KJ |
Energi i kilokalorie | 454 kcal |
Fedt i alt | 28,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 9 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 13,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 4,4 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 48 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 44,7 g |
→ Kostfibre | 3,3 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 19,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Wienerstang
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Wienerbrød, kringle/stang. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,1 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,065 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,06 mg |
B3-vitamin | 0,55 NE |
→ Niacin | 0,683 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,683 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,045 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Wienerstang
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 33 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 102 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 5,9 µg |
Kalium (K) | 94 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 12 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 296 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,84 mg |
Sukkerarter i Wienerstang
Det totale indhold af sukkerarter i Wienerstang er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Wienerstang
Wienerstang har et glykæmisk indeks (GI) på 30. Som betyder, at en potion Wienerstang giver en blodsukkerrespons, som svarer til 30 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Wienerstang er 13. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Wienerstang hedder på engelsk Danish pastry, pretzel. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Wienerbrød, kringle/stang.