Ernæringsdata for Vindruer

Energiindholdet i 100 gram Vindruer er 62 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 261 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,4 g fedt og 14,7 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 14,7 gram

Af de 14,7 g kulhydrat er 13,3 g tilgængeligt de overskydende 1,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Vindruer er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Vindruer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Vindruer er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Vindruer
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)261 KJ
Energi i kilokalorie62 kcal
Fedt i alt0,4 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt14,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt13,3 g
→ Kostfibre1,4 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,4 g
Vand84 g (ml)

Vitaminer i Vindruer

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Vindrue, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Vindruer
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin2,75 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,4 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Vindruer
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,01 mg
B3-vitamin0,15 NE
→ Niacin0,183 mg
→ Tryptofans bidrag0,033 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,075 mg
B6-vitamin0,04 mg
B8-vitamin, Biotin0,3 µg
B9-vitamin, Folat5 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin10,8 mg

Mineraler i Vindruer

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Vindruer
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk13,5 mg
Fosfor (P), Phosphor21,8 mg
Jern (Fe)0,2 mg
Jod (I)0,4 µg
Kalium (K)152 mg
Kobber (Cu)0,15 mg
Krom (Cr), Chrom0,17 µg
Magnesium (Mg)7 mg
Mangan (Mn)0,085 mg
Natrium (Na)3 mg
Nikkel (Ni)0,895 µg
Selen (Se)0,326 µg
Zink (Zn)0,059 mg

Sukkerarter i Vindruer

Det samlede indhold af sukkerarter i Vindruer er 15 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Vindruer
SukkerartMængde
Fructose7,1 g
Glucose7,4 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose0,5 g

Glykæmisk indeks for Vindruer

Vindruer har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Hvilket betyder, at en potion Vindruer forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Vindruer er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Vindruer Grape, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Vindrue, rå.