Ernæringsdata for Vindruer
Energiindholdet i 100 gram Vindruer er 62 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 261 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,4 g fedt og 14,7 g kulhydrat.
- Protein: 0,5 gram
- Fedt: 0,4 gram
- Kulhydrat: 14,7 gram
Af de 14,7 g kulhydrat er 13,3 g tilgængeligt de overskydende 1,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Vindruer er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Vindruer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Vindruer er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 261 KJ |
Energi i kilokalorie | 62 kcal |
Fedt i alt | 0,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 14,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 13,3 g |
→ Kostfibre | 1,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,4 g |
Vand | 84 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Vindruer
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Vindrue, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 2,75 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,4 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,045 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,01 mg |
B3-vitamin | 0,15 NE |
→ Niacin | 0,183 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,033 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,075 mg |
B6-vitamin | 0,04 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,3 µg |
B9-vitamin, Folat | 5 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 10,8 mg |
Mineraler i Vindruer
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 13,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 21,8 mg |
Jern (Fe) | 0,2 mg |
Jod (I) | 0,4 µg |
Kalium (K) | 152 mg |
Kobber (Cu) | 0,15 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,17 µg |
Magnesium (Mg) | 7 mg |
Mangan (Mn) | 0,085 mg |
Natrium (Na) | 3 mg |
Nikkel (Ni) | 0,895 µg |
Selen (Se) | 0,326 µg |
Zink (Zn) | 0,059 mg |
Sukkerarter i Vindruer
Det samlede indhold af sukkerarter i Vindruer er 15 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 7,1 g |
Glucose | 7,4 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0,5 g |
Glykæmisk indeks for Vindruer
Vindruer har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Hvilket betyder, at en potion Vindruer forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Vindruer er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Vindruer Grape, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Vindrue, rå.