Ernæringsdata for Valnøddebrød
Energiindholdet i 100 gram Valnøddebrød er 267 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1117 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,1 g protein, 4,5 g fedt og 50,3 g kulhydrat.
- Protein: 8,1 gram
- Fedt: 4,5 gram
- Kulhydrat: 50,3 gram
Af de 50,3 g kulhydrat er 45,6 g tilgængeligt de overskydende 4,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Valnøddebrød er der 4,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Valnøddebrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Valnøddebrød er 8,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1117 KJ |
Energi i kilokalorie | 267 kcal |
Fedt i alt | 4,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 50,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 45,6 g |
→ Kostfibre | 4,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,9 g |
Vand | 34,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Valnøddebrød
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Valnøddebrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,23 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,17 mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Valnøddebrød
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 94 mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | 2,01 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 166 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 31 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 440 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,83 mg |
Sukkerarter i Valnøddebrød
Det samlede indhold af sukkerarter i Valnøddebrød er g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Valnøddebrød
Valnøddebrød har et glykæmisk indeks (GI) på 39. Det betyder, at en potion Valnøddebrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 39 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Valnøddebrød er 18. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Valnøddebrød er Bread, white, with walnuts. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Valnøddebrød.