Ernæringsdata for Valnøddebrød

Energiindholdet i 100 gram Valnøddebrød er 267 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1117 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,1 g protein, 4,5 g fedt og 50,3 g kulhydrat.

  • Protein: 8,1 gram
  • Fedt: 4,5 gram
  • Kulhydrat: 50,3 gram

Af de 50,3 g kulhydrat er 45,6 g tilgængeligt de overskydende 4,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Valnøddebrød er der 4,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Valnøddebrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Valnøddebrød er 8,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Valnøddebrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1117 KJ
Energi i kilokalorie 267 kcal
Fedt i alt 4,5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 50,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 45,6 g
→ Kostfibre 4,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 34,5 g (ml)

Vitaminer i Valnøddebrød

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Valnøddebrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Valnøddebrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Valnøddebrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,23 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Valnøddebrød

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Valnøddebrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 94 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) 2,01 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 166 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 31 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 440 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,83 mg

Sukkerarter i Valnøddebrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Valnøddebrød er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Valnøddebrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Valnøddebrød

Valnøddebrød har et glykæmisk indeks (GI) på 39. Det betyder, at en potion Valnøddebrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 39 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Valnøddebrød er 18. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Valnøddebrød er Bread, white, with walnuts. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Valnøddebrød.