Ernæringsdata for Tykmælk
Energiindholdet i 100 gram Tykmælk er 64 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 269 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 3,6 g fedt og 4,5 g kulhydrat.
- Protein: 3,5 gram
- Fedt: 3,6 gram
- Kulhydrat: 4,5 gram
Af de 4,5 g kulhydrat er 4,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tykmælk er der 3,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tykmælk. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tykmælk er 3,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 269 KJ |
Energi i kilokalorie | 64 kcal |
Fedt i alt | 3,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 14 mg |
Kulhydrat i alt | 4,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 87,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tykmælk
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Tykmælk. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 31,9 RE |
D-vitamin | 0,101 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,101 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,092 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,092 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,045 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,203 mg |
B3-vitamin | 0,087 NE |
→ Niacin | 0,87 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,783 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,31 mg |
B6-vitamin | 0,038 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 6 µg |
B12-vitamin | 0,18 µg |
C-vitamin | 0,3 mg |
Mineraler i Tykmælk
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 127 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 95 mg |
Jern (Fe) | 0,05 mg |
Jod (I) | 24,3 µg |
Kalium (K) | 155 mg |
Kobber (Cu) | 0,01 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,052 µg |
Magnesium (Mg) | 12,7 mg |
Mangan (Mn) | 0,009 mg |
Natrium (Na) | 49 mg |
Nikkel (Ni) | 2 µg |
Selen (Se) | 1,3 µg |
Zink (Zn) | 0,44 mg |
Sukkerarter i Tykmælk
Det totale indhold af sukkerarter i Tykmælk er 3,84 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 3,78 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Tykmælk
Tykmælk har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Som betyder, at en potion Tykmælk giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Tykmælk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Tykmælk er Junket. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Tykmælk.