Ernæringsdata for Tvebakker

Energiindholdet i 100 gram Tvebakker er 381 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1594 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,3 g protein, 5,8 g fedt og 73,5 g kulhydrat.

  • Protein: 9,3 gram
  • Fedt: 5,8 gram
  • Kulhydrat: 73,5 gram

Af de 73,5 g kulhydrat er 70,4 g tilgængeligt de tilbageværende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tvebakker er der 5,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tvebakker. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tvebakker er 9,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Tvebakker
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1594 KJ
Energi i kilokalorie 381 kcal
Fedt i alt 5,8 g
→ Mættede fedtsyrer 1,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 73,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 70,4 g
→ Kostfibre 3,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,5 g
Vand 7,8 g (ml)

Vitaminer i Tvebakker

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Tvebakker. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tvebakker
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 85,1 RE
D-vitamin 0,44 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,4 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tvebakker
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,02 mg
B3-vitamin 4 NE
→ Niacin 1,83 mg
→ Tryptofans bidrag 1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,28 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 50 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Tvebakker

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tvebakker
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor 120 mg
Jern (Fe) 0,7 mg
Jod (I) 20,7 µg
Kalium (K) 130 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 30 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 470 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 2,1 µg
Zink (Zn) 1,2 mg

Sukkerarter i Tvebakker

Det samlede indhold af sukkerarter i Tvebakker er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tvebakker
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tvebakker

Tvebakker har et glykæmisk indeks (GI) på 54. Det betyder, at en potion Tvebakker skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 54 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tvebakker er 38. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Tvebakker er Wheat rusk. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tvebakker.