Ernæringsdata for Tvebakker

Energiindholdet i 100 gram Tvebakker er 381 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1594 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,3 g protein, 5,8 g fedt og 73,5 g kulhydrat.

  • Protein: 9,3 gram
  • Fedt: 5,8 gram
  • Kulhydrat: 73,5 gram

Af de 73,5 g kulhydrat er 70,4 g tilgængeligt de tilbageværende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tvebakker er der 5,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tvebakker. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tvebakker er 9,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Tvebakker
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1594 KJ
Energi i kilokalorie381 kcal
Fedt i alt5,8 g
→ Mættede fedtsyrer1,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,7 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt73,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt70,4 g
→ Kostfibre3,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,5 g
Vand7,8 g (ml)

Vitaminer i Tvebakker

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Tvebakker. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tvebakker
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin85,1 RE
D-vitamin0,44 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,4 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tvebakker
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,02 mg
B3-vitamin4 NE
→ Niacin1,83 mg
→ Tryptofans bidrag1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,28 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat50 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Tvebakker

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tvebakker
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk20 mg
Fosfor (P), Phosphor120 mg
Jern (Fe)0,7 mg
Jod (I)20,7 µg
Kalium (K)130 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)30 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)470 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)2,1 µg
Zink (Zn)1,2 mg

Sukkerarter i Tvebakker

Det samlede indhold af sukkerarter i Tvebakker er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tvebakker
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tvebakker

Tvebakker har et glykæmisk indeks (GI) på 54. Det betyder, at en potion Tvebakker skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 54 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tvebakker er 38. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Tvebakker er Wheat rusk. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tvebakker.