Ernæringsdata for Tranebær

Energiindholdet i 100 gram Tranebær er 42 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 176 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,4 g protein, 0,1 g fedt og 12,2 g kulhydrat.

  • Protein: 0,4 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 12,2 gram

Af de 12,2 g kulhydrat er 7,6 g tilgængeligt de tilbageværende 4,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tranebær er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tranebær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tranebær er 0,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Tranebær
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)176 KJ
Energi i kilokalorie42 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,8 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt12,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt7,6 g
→ Kostfibre4,6 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,2 g
Vand87,1 g (ml)

Vitaminer i Tranebær

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Tranebær, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tranebær
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin3 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,6 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tranebær
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,012 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,02 mg
B3-vitamin0,101 NE
→ Niacin0,151 mg
→ Tryptofans bidrag0,05 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,295 mg
B6-vitamin0,057 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat1 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin13,3 mg

Mineraler i Tranebær

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tranebær
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk8 mg
Fosfor (P), Phosphor13 mg
Jern (Fe)0,25 mg
Jod (I)0,15 µg
Kalium (K)85 mg
Kobber (Cu)0,061 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)6 mg
Mangan (Mn)0,36 mg
Natrium (Na)2 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0,1 mg

Sukkerarter i Tranebær

Det totale indhold af sukkerarter i Tranebær er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tranebær
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tranebær

Tranebær har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Som betyder, at en potion Tranebær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Tranebær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Tranebær er Cranberry, raw. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tranebær, rå.