Ernæringsdata for Torskelever på dåse
Energiindholdet i 100 gram Torskelever på dåse er 510 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2134 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,6 g protein, 55,1 g fedt og 1 g kulhydrat.
- Protein: 4,6 gram
- Fedt: 55,1 gram
- Kulhydrat: 1 gram
Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Torskelever på dåse er der 55,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Torskelever på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Torskelever på dåse er 4,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2134 KJ |
Energi i kilokalorie | 510 kcal |
Fedt i alt | 55,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 11,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 25,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 14,1 g |
Kolesterol | 235 mg |
Kulhydrat i alt | 1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,6 g |
Vand | 35,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Torskelever på dåse
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Torsk, lever, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 5100 RE |
D-vitamin | 100 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 20 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 20 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,07 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,34 mg |
B3-vitamin | 2,6 NE |
→ Niacin | 3,27 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,667 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,43 mg |
B6-vitamin | 0,15 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 300 µg |
B12-vitamin | 10,6 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Torskelever på dåse
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 10 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 100 mg |
Jern (Fe) | 2,1 mg |
Jod (I) | 500 µg |
Kalium (K) | 130 mg |
Kobber (Cu) | 0,66 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 8 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 589 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 63,5 µg |
Zink (Zn) | 1,94 mg |
Sukkerarter i Torskelever på dåse
Det samlede indhold af sukkerarter i Torskelever på dåse er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Torskelever på dåse
Torskelever på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Torskelever på dåse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Torskelever på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Torskelever på dåse hedder på engelsk Cod, liver, canned. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Torsk, lever, konserves.