Ernæringsdata for Torskelever på dåse

Energiindholdet i 100 gram Torskelever på dåse er 510 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2134 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,6 g protein, 55,1 g fedt og 1 g kulhydrat.

  • Protein: 4,6 gram
  • Fedt: 55,1 gram
  • Kulhydrat: 1 gram

Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Torskelever på dåse er der 55,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Torskelever på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Torskelever på dåse er 4,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Torskelever på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2134 KJ
Energi i kilokalorie 510 kcal
Fedt i alt 55,1 g
→ Mættede fedtsyrer 11,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 25,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 14,1 g
Kolesterol 235 mg
Kulhydrat i alt 1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,6 g
Vand 35,7 g (ml)

Vitaminer i Torskelever på dåse

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Torsk, lever, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Torskelever på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 5100 RE
D-vitamin 100 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 20 a-TE
→ Alfa-tokoferol 20 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Torskelever på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,34 mg
B3-vitamin 2,6 NE
→ Niacin 3,27 mg
→ Tryptofans bidrag 0,667 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,43 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 300 µg
B12-vitamin 10,6 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Torskelever på dåse

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Torskelever på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 100 mg
Jern (Fe) 2,1 mg
Jod (I) 500 µg
Kalium (K) 130 mg
Kobber (Cu) 0,66 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 8 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 589 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 63,5 µg
Zink (Zn) 1,94 mg

Sukkerarter i Torskelever på dåse

Det samlede indhold af sukkerarter i Torskelever på dåse er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Torskelever på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Torskelever på dåse

Torskelever på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Torskelever på dåse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Torskelever på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Torskelever på dåse hedder på engelsk Cod, liver, canned. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Torsk, lever, konserves.