Ernæringsdata for Torskefilet

Energiindholdet i 100 gram Torskefilet er 81 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 340 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,7 g protein, 0,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,7 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Torskefilet er der 0,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Torskefilet. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Torskefilet er 18,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Torskefilet
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 340 KJ
Energi i kilokalorie 81 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 43 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 80,6 g (ml)

Vitaminer i Torskefilet

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Torsk, filet, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Torskefilet
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,45 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,45 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Torskefilet
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,04 mg
B3-vitamin 2 NE
→ Niacin 4,83 mg
→ Tryptofans bidrag 2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,14 mg
B6-vitamin 0,221 mg
B8-vitamin, Biotin 1,1 µg
B9-vitamin, Folat 16 µg
B12-vitamin 1,11 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Torskefilet

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Torskefilet
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 15 mg
Fosfor (P), Phosphor 200 mg
Jern (Fe) 0,2 mg
Jod (I) 253 µg
Kalium (K) 338 mg
Kobber (Cu) 0,019 mg
Krom (Cr), Chrom 0,949 µg
Magnesium (Mg) 25 mg
Mangan (Mn) 0,02 mg
Natrium (Na) 76 mg
Nikkel (Ni) 2,42 µg
Selen (Se) 28,7 µg
Zink (Zn) 0,38 mg

Sukkerarter i Torskefilet

Det totale indhold af sukkerarter i Torskefilet er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Torskefilet
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Torskefilet

Torskefilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Torskefilet forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Torskefilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Torskefilet hedder på engelsk Cod, fillet, raw. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Torsk, filet, rå.