Ernæringsdata for Tørret figen

Energiindholdet i 100 gram Tørret figen er 261 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1092 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,3 g protein, 0,9 g fedt og 63,9 g kulhydrat.

  • Protein: 3,3 gram
  • Fedt: 0,9 gram
  • Kulhydrat: 63,9 gram

Af de 63,9 g kulhydrat er 54,6 g tilgængeligt de tilbageværende 9,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret figen er der 0,9 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørret figen. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret figen er 3,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret figen
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1092 KJ
Energi i kilokalorie 261 kcal
Fedt i alt 0,9 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 63,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 54,6 g
→ Kostfibre 9,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 30,1 g (ml)

Vitaminer i Tørret figen

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Figen, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret figen
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 6,67 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret figen
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,085 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,11 mg
B3-vitamin 0,75 NE
→ Niacin 1,18 mg
→ Tryptofans bidrag 0,433 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,435 mg
B6-vitamin 0,12 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 9 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 1,2 mg

Mineraler i Tørret figen

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tørret figen
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 193 mg
Fosfor (P), Phosphor 83,1 mg
Jern (Fe) 2,2 mg
Jod (I) 1,1 µg
Kalium (K) 1010 mg
Kobber (Cu) 0,24 mg
Krom (Cr), Chrom 0,069 µg
Magnesium (Mg) 92 mg
Mangan (Mn) 0,51 mg
Natrium (Na) 87 mg
Nikkel (Ni) 130 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,9 mg

Sukkerarter i Tørret figen

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørret figen er 52,9 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret figen
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørret figen

Tørret figen har et glykæmisk indeks (GI) på 40. Det vil sige, at en potion Tørret figen skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 40 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tørret figen er 22. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Tørret figen er Fig, dried. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Figen, tørret.