Ernæringsdata for Tørret dild
Energiindholdet i 100 gram Tørret dild er 321 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1344 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 4,4 g fedt og 55,8 g kulhydrat.
- Protein: 20 gram
- Fedt: 4,4 gram
- Kulhydrat: 55,8 gram
Af de 55,8 g kulhydrat er 43,9 g tilgængeligt de resterende 11,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tørret dild er der 4,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørret dild. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tørret dild er 20 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1344 KJ |
Energi i kilokalorie | 321 kcal |
Fedt i alt | 4,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 55,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 43,9 g |
→ Kostfibre | 11,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 12,6 g |
Vand | 7,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tørret dild
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Dild, tørret. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,418 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,284 mg |
B3-vitamin | 2,81 NE |
→ Niacin | 2,81 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 1,71 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Tørret dild
I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 1784 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 543 mg |
Jern (Fe) | 48,8 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 3308 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 451 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 208 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 3,3 mg |
Sukkerarter i Tørret dild
Det totale indhold af sukkerarter i Tørret dild er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Tørret dild
Tørret dild har et glykæmisk indeks (GI) på 25. Hvilket betyder, at en potion Tørret dild forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 25 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Tørret dild er 11. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Tørret dild Dill weed, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Dild, tørret.