Ernæringsdata for Tørret dild

Energiindholdet i 100 gram Tørret dild er 321 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1344 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 4,4 g fedt og 55,8 g kulhydrat.

  • Protein: 20 gram
  • Fedt: 4,4 gram
  • Kulhydrat: 55,8 gram

Af de 55,8 g kulhydrat er 43,9 g tilgængeligt de resterende 11,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret dild er der 4,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørret dild. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret dild er 20 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret dild
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1344 KJ
Energi i kilokalorie 321 kcal
Fedt i alt 4,4 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 55,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 43,9 g
→ Kostfibre 11,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 12,6 g
Vand 7,3 g (ml)

Vitaminer i Tørret dild

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Dild, tørret. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret dild
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret dild
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,418 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,284 mg
B3-vitamin 2,81 NE
→ Niacin 2,81 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 1,71 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Tørret dild

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tørret dild
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 1784 mg
Fosfor (P), Phosphor 543 mg
Jern (Fe) 48,8 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 3308 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 451 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 208 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 3,3 mg

Sukkerarter i Tørret dild

Det totale indhold af sukkerarter i Tørret dild er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret dild
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørret dild

Tørret dild har et glykæmisk indeks (GI) på 25. Hvilket betyder, at en potion Tørret dild forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 25 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Tørret dild er 11. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tørret dild Dill weed, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Dild, tørret.