Ernæringsdata for Tørret æggehvide

Energiindholdet i 100 gram Tørret æggehvide er 361 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1511 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 81,1 g protein, 0 g fedt og 7,8 g kulhydrat.

  • Protein: 81,1 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 7,8 gram

Af de 7,8 g kulhydrat er 7,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret æggehvide er der 0 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tørret æggehvide. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret æggehvide er 81,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret æggehvide
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1511 KJ
Energi i kilokalorie 361 kcal
Fedt i alt 0 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 7,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 7,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 5,3 g
Vand 5,8 g (ml)

Vitaminer i Tørret æggehvide

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Æg, hvide, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret æggehvide
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret æggehvide
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,005 mg
B2-vitamin, Riboflavin 2,53 mg
B3-vitamin 0,865 NE
→ Niacin 17,5 mg
→ Tryptofans bidrag 16,7 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,775 mg
B6-vitamin 0,036 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 18 µg
B12-vitamin 0,18 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Tørret æggehvide

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tørret æggehvide
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 62 mg
Fosfor (P), Phosphor 111 mg
Jern (Fe) 0,15 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 1125 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 88 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 1280 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,1 mg

Sukkerarter i Tørret æggehvide

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørret æggehvide er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret æggehvide
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørret æggehvide

Tørret æggehvide har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Tørret æggehvide skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Tørret æggehvide er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tørret æggehvide Egg, chicken, white, dried. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æg, hvide, tørret.