Ernæringsdata for Tørrede mungbønner

Energiindholdet i 100 gram Tørrede mungbønner er 330 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1380 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 23,9 g protein, 1,2 g fedt og 62,6 g kulhydrat.

  • Protein: 23,9 gram
  • Fedt: 1,2 gram
  • Kulhydrat: 62,6 gram

Af de 62,6 g kulhydrat er 47,6 g tilgængeligt de overskydende 15 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørrede mungbønner er der 1,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørrede mungbønner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørrede mungbønner er 23,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørrede mungbønner
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1380 KJ
Energi i kilokalorie 330 kcal
Fedt i alt 1,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 62,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 47,6 g
→ Kostfibre 15 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,3 g
Vand 9,5 g (ml)

Vitaminer i Tørrede mungbønner

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Mungbønner, tørrede, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørrede mungbønner
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 5,67 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,9 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,9 mg
K-vitamin 170 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørrede mungbønner
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,621 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,233 mg
B3-vitamin 2,25 NE
→ Niacin 6,58 mg
→ Tryptofans bidrag 4,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,2 mg
B6-vitamin 0,5 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 625 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 12,2 mg

Mineraler i Tørrede mungbønner

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tørrede mungbønner
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 88 mg
Fosfor (P), Phosphor 395 mg
Jern (Fe) 6,74 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 1246 mg
Kobber (Cu) 0,941 mg
Krom (Cr), Chrom 8,8 µg
Magnesium (Mg) 189 mg
Mangan (Mn) 1,04 mg
Natrium (Na) 15 mg
Nikkel (Ni) 330 µg
Selen (Se) 8,8 µg
Zink (Zn) 2,68 mg

Sukkerarter i Tørrede mungbønner

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørrede mungbønner er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørrede mungbønner
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørrede mungbønner

Tørrede mungbønner har et glykæmisk indeks (GI) på 23. Det vil sige, at en potion Tørrede mungbønner skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 23 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Tørrede mungbønner er 11. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Tørrede mungbønner hedder på engelsk Beans, mung, dried, raw. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mungbønner, tørrede, rå.