Ernæringsdata for Tørgær

Energiindholdet i 100 gram Tørgær er 317 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1327 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 35,6 g protein, 1,5 g fedt og 49,6 g kulhydrat.

  • Protein: 35,6 gram
  • Fedt: 1,5 gram
  • Kulhydrat: 49,6 gram

Af de 49,6 g kulhydrat er 29,9 g tilgængeligt de resterende 19,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørgær er der 1,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tørgær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørgær er 35,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørgær
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1327 KJ
Energi i kilokalorie317 kcal
Fedt i alt1,5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt49,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt29,9 g
→ Kostfibre19,7 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske8,3 g
Vand5 g (ml)

Vitaminer i Tørgær

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Gær, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørgær
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørgær
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin2,33 mg
B2-vitamin, Riboflavin4 mg
B3-vitamin36 NE
→ Niacin43,3 mg
→ Tryptofans bidrag7,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre11 mg
B6-vitamin2 mg
B8-vitamin, Biotin200 µg
B9-vitamin, Folat4000 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Tørgær

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tørgær
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk44 mg
Fosfor (P), Phosphor1290 mg
Jern (Fe)16,1 mg
Jod (I)10 µg
Kalium (K)2000 mg
Kobber (Cu)5 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)230 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)52 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)8 mg

Sukkerarter i Tørgær

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørgær er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørgær
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørgær

Tørgær har et glykæmisk indeks (GI) på 35. Som betyder, at en potion Tørgær skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 35 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tørgær er 10. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tørgær Yeast, dried. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Gær, tørret.