Ernæringsdata for Tørgær
Energiindholdet i 100 gram Tørgær er 317 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1327 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 35,6 g protein, 1,5 g fedt og 49,6 g kulhydrat.
- Protein: 35,6 gram
- Fedt: 1,5 gram
- Kulhydrat: 49,6 gram
Af de 49,6 g kulhydrat er 29,9 g tilgængeligt de resterende 19,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tørgær er der 1,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tørgær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tørgær er 35,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1327 KJ |
Energi i kilokalorie | 317 kcal |
Fedt i alt | 1,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 49,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 29,9 g |
→ Kostfibre | 19,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 8,3 g |
Vand | 5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tørgær
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Gær, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 2,33 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 4 mg |
B3-vitamin | 36 NE |
→ Niacin | 43,3 mg |
→ Tryptofans bidrag | 7,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 11 mg |
B6-vitamin | 2 mg |
B8-vitamin, Biotin | 200 µg |
B9-vitamin, Folat | 4000 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Tørgær
I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 44 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 1290 mg |
Jern (Fe) | 16,1 mg |
Jod (I) | 10 µg |
Kalium (K) | 2000 mg |
Kobber (Cu) | 5 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 230 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 52 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 8 mg |
Sukkerarter i Tørgær
Det samlede indhold af sukkerarter i Tørgær er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Tørgær
Tørgær har et glykæmisk indeks (GI) på 35. Som betyder, at en potion Tørgær skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 35 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Tørgær er 10. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Tørgær Yeast, dried. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Gær, tørret.