Ernæringsdata for Tørgær

Energiindholdet i 100 gram Tørgær er 317 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1327 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 35,6 g protein, 1,5 g fedt og 49,6 g kulhydrat.

  • Protein: 35,6 gram
  • Fedt: 1,5 gram
  • Kulhydrat: 49,6 gram

Af de 49,6 g kulhydrat er 29,9 g tilgængeligt de resterende 19,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørgær er der 1,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tørgær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørgær er 35,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørgær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1327 KJ
Energi i kilokalorie 317 kcal
Fedt i alt 1,5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 49,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 29,9 g
→ Kostfibre 19,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 8,3 g
Vand 5 g (ml)

Vitaminer i Tørgær

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Gær, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørgær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørgær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 2,33 mg
B2-vitamin, Riboflavin 4 mg
B3-vitamin 36 NE
→ Niacin 43,3 mg
→ Tryptofans bidrag 7,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 11 mg
B6-vitamin 2 mg
B8-vitamin, Biotin 200 µg
B9-vitamin, Folat 4000 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Tørgær

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tørgær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 44 mg
Fosfor (P), Phosphor 1290 mg
Jern (Fe) 16,1 mg
Jod (I) 10 µg
Kalium (K) 2000 mg
Kobber (Cu) 5 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 230 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 52 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 8 mg

Sukkerarter i Tørgær

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørgær er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørgær
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørgær

Tørgær har et glykæmisk indeks (GI) på 35. Som betyder, at en potion Tørgær skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 35 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tørgær er 10. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tørgær Yeast, dried. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Gær, tørret.