Ernæringsdata for Tomatjuice

Energiindholdet i 100 gram Tomatjuice er 20 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 85 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 0,1 g fedt og 4,3 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 4,3 gram

Af de 4,3 g kulhydrat er 3,7 g tilgængeligt de overskydende 0,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tomatjuice er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Tomatjuice. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tomatjuice er 0,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Tomatjuice
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 85 KJ
Energi i kilokalorie 20 kcal
Fedt i alt 0,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 4,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,7 g
→ Kostfibre 0,6 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 93,9 g (ml)

Vitaminer i Tomatjuice

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Tomatjuice, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tomatjuice
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 25,9 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,74 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,74 mg
K-vitamin 7,9 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tomatjuice
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,047 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,031 mg
B3-vitamin 0,673 NE
→ Niacin 0,79 mg
→ Tryptofans bidrag 0,117 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,25 mg
B6-vitamin 0,111 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 6 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 61,7 mg

Mineraler i Tomatjuice

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tomatjuice
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 12,9 mg
Fosfor (P), Phosphor 23,6 mg
Jern (Fe) 0,43 mg
Jod (I) 0,2 µg
Kalium (K) 235 mg
Kobber (Cu) 0,11 mg
Krom (Cr), Chrom 2,8 µg
Magnesium (Mg) 10 mg
Mangan (Mn) 0,11 mg
Natrium (Na) 221 mg
Nikkel (Ni) 5,1 µg
Selen (Se) 0,3 µg
Zink (Zn) 0,3 mg

Sukkerarter i Tomatjuice

Det totale indhold af sukkerarter i Tomatjuice er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tomatjuice
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tomatjuice

Tomatjuice har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Tomatjuice giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Tomatjuice er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Tomatjuice hedder på engelsk Tomatojuice, canned. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tomatjuice, konserves.