Ernæringsdata for Tofu
Energiindholdet i 100 gram Tofu er 76 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 320 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,8 g protein, 4,2 g fedt og 2,4 g kulhydrat.
- Protein: 7,8 gram
- Fedt: 4,2 gram
- Kulhydrat: 2,4 gram
Af de 2,4 g kulhydrat er 1,4 g tilgængeligt de resterende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tofu er der 4,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Tofu. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tofu er 7,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 320 KJ |
Energi i kilokalorie | 76 kcal |
Fedt i alt | 4,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 2,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,4 g |
→ Kostfibre | 1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 85 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tofu
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Tofu, sojabønneost. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,06 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,03 mg |
B3-vitamin | 0,1 NE |
→ Niacin | 1,4 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,3 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Tofu
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 128 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 126 mg |
Jern (Fe) | 1,9 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 42 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 111 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 7 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Tofu
Det totale indhold af sukkerarter i Tofu er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Tofu
Tofu har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Tofu forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Tofu er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Tofu er Tofu, soy bean curd. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tofu, sojabønneost.