Ernæringsdata for Tofu

Energiindholdet i 100 gram Tofu er 76 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 320 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,8 g protein, 4,2 g fedt og 2,4 g kulhydrat.

  • Protein: 7,8 gram
  • Fedt: 4,2 gram
  • Kulhydrat: 2,4 gram

Af de 2,4 g kulhydrat er 1,4 g tilgængeligt de resterende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tofu er der 4,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Tofu. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tofu er 7,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Tofu
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 320 KJ
Energi i kilokalorie 76 kcal
Fedt i alt 4,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 2,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,4 g
→ Kostfibre 1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 85 g (ml)

Vitaminer i Tofu

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Tofu, sojabønneost. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tofu
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tofu
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 1,4 mg
→ Tryptofans bidrag 1,3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Tofu

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tofu
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 128 mg
Fosfor (P), Phosphor 126 mg
Jern (Fe) 1,9 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 42 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 111 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 7 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Tofu

Det totale indhold af sukkerarter i Tofu er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tofu
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tofu

Tofu har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Tofu forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tofu er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Tofu er Tofu, soy bean curd. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tofu, sojabønneost.