Ernæringsdata for Syltetøj

Energiindholdet i 100 gram Syltetøj er 271 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1135 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0 g fedt og 66,7 g kulhydrat.

  • Protein: 0,6 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 66,7 gram

Af de 66,7 g kulhydrat er 65,7 g tilgængeligt de overskydende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Syltetøj er der 0 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltetøj. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltetøj er 0,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltetøj
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1135 KJ
Energi i kilokalorie271 kcal
Fedt i alt0 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt66,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt65,7 g
→ Kostfibre1 g
Tilsat sukker65,7 g
Alkohol0 g
Aske2,9 g
Vand29,8 g (ml)

Vitaminer i Syltetøj

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Syltetøj. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltetøj
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltetøj
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin10 mg

Mineraler i Syltetøj

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Syltetøj
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk24 mg
Fosfor (P), Phosphor18 mg
Jern (Fe)0,5 mg
Jod (I)0,3 µg
Kalium (K)110 mg
Kobber (Cu)0,23 mg
Krom (Cr), Chrom3 µg
Magnesium (Mg)10 mg
Mangan (Mn)0,25 mg
Natrium (Na)16 mg
Nikkel (Ni)10 µg
Selen (Se)0,3 µg
Zink (Zn)0,097 mg

Sukkerarter i Syltetøj

Det totale indhold af sukkerarter i Syltetøj er 65,7 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltetøj
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Syltetøj

Syltetøj har et glykæmisk indeks (GI) på 34. Hvilket medfører, at en potion Syltetøj forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 34 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Syltetøj er 22. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Syltetøj er Jam, fruit, average values. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Syltetøj.