Ernæringsdata for Syltetøj
Energiindholdet i 100 gram Syltetøj er 271 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1135 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0 g fedt og 66,7 g kulhydrat.
- Protein: 0,6 gram
- Fedt: 0 gram
- Kulhydrat: 66,7 gram
Af de 66,7 g kulhydrat er 65,7 g tilgængeligt de overskydende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Syltetøj er der 0 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltetøj. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Syltetøj er 0,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1135 KJ |
Energi i kilokalorie | 271 kcal |
Fedt i alt | 0 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 66,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 65,7 g |
→ Kostfibre | 1 g |
Tilsat sukker | 65,7 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,9 g |
Vand | 29,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Syltetøj
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Syltetøj. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0 mg |
B3-vitamin | 0 NE |
→ Niacin | 0 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0 mg |
B6-vitamin | 0 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 0 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 10 mg |
Mineraler i Syltetøj
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 24 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 18 mg |
Jern (Fe) | 0,5 mg |
Jod (I) | 0,3 µg |
Kalium (K) | 110 mg |
Kobber (Cu) | 0,23 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3 µg |
Magnesium (Mg) | 10 mg |
Mangan (Mn) | 0,25 mg |
Natrium (Na) | 16 mg |
Nikkel (Ni) | 10 µg |
Selen (Se) | 0,3 µg |
Zink (Zn) | 0,097 mg |
Sukkerarter i Syltetøj
Det totale indhold af sukkerarter i Syltetøj er 65,7 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Syltetøj
Syltetøj har et glykæmisk indeks (GI) på 34. Hvilket medfører, at en potion Syltetøj forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 34 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Syltetøj er 22. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Syltetøj er Jam, fruit, average values. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Syltetøj.