Ernæringsdata for Syltede solbær

Energiindholdet i 100 gram Syltede solbær er 203 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 849 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0,4 g fedt og 49 g kulhydrat.

  • Protein: 0,6 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 49 gram

Af de 49 g kulhydrat er 48 g tilgængeligt de tilbageværende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Syltede solbær er der 0,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltede solbær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltede solbær er 0,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltede solbær
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)849 KJ
Energi i kilokalorie203 kcal
Fedt i alt0,4 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt49 g
→ Kulhydrat tilgængeligt48 g
→ Kostfibre1 g
Tilsat sukker44 g
Alkohol0 g
Aske0,2 g
Vand49,8 g (ml)

Vitaminer i Syltede solbær

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Solbær, syltede. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltede solbær
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,35 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,35 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltede solbær
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin0,083 mg
→ Tryptofans bidrag0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Syltede solbær

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Syltede solbær
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Syltede solbær

Det totale indhold af sukkerarter i Syltede solbær er 49 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltede solbær
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Syltede solbær

Syltede solbær har et glykæmisk indeks (GI) på 25. Det vil sige, at en potion Syltede solbær skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 25 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Syltede solbær er 12. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Syltede solbær hedder på engelsk Currant, black, jam. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Solbær, syltede.