Ernæringsdata for Svinelever

Energiindholdet i 100 gram Svinelever er 125 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 524 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,1 g protein, 3,4 g fedt og 2,3 g kulhydrat.

  • Protein: 21,1 gram
  • Fedt: 3,4 gram
  • Kulhydrat: 2,3 gram

Af de 2,3 g kulhydrat er 2,3 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Svinelever er der 3,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Svinelever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinelever er 21,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinelever
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 524 KJ
Energi i kilokalorie 125 kcal
Fedt i alt 3,4 g
→ Mættede fedtsyrer 1,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 300 mg
Kulhydrat i alt 2,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,3 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,6 g
Vand 72 g (ml)

Vitaminer i Svinelever

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Lever, svin, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinelever
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 14125 RE
D-vitamin 0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin 30 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinelever
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,3 mg
B2-vitamin, Riboflavin 2,95 mg
B3-vitamin 16 NE
→ Niacin 21 mg
→ Tryptofans bidrag 5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 6,4 mg
B6-vitamin 0,665 mg
B8-vitamin, Biotin 44 µg
B9-vitamin, Folat 1000 µg
B12-vitamin 40 µg
C-vitamin 25 mg

Mineraler i Svinelever

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Svinelever
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6,48 mg
Fosfor (P), Phosphor 369 mg
Jern (Fe) 13,4 mg
Jod (I) 3,1 µg
Kalium (K) 271 mg
Kobber (Cu) 1,01 mg
Krom (Cr), Chrom 2,71 µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) 0,39 mg
Natrium (Na) 80 mg
Nikkel (Ni) 1,59 µg
Selen (Se) 47,6 µg
Zink (Zn) 6,78 mg

Sukkerarter i Svinelever

Det samlede indhold af sukkerarter i Svinelever er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinelever
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Svinelever

Svinelever har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Svinelever giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Svinelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Svinelever hedder på engelsk Liver, pig, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Lever, svin, rå.