Ernæringsdata for Svinelever
Energiindholdet i 100 gram Svinelever er 125 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 524 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,1 g protein, 3,4 g fedt og 2,3 g kulhydrat.
- Protein: 21,1 gram
- Fedt: 3,4 gram
- Kulhydrat: 2,3 gram
Af de 2,3 g kulhydrat er 2,3 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Svinelever er der 3,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Svinelever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Svinelever er 21,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 524 KJ |
Energi i kilokalorie | 125 kcal |
Fedt i alt | 3,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,5 g |
Kolesterol | 300 mg |
Kulhydrat i alt | 2,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 2,3 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,6 g |
Vand | 72 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Svinelever
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Lever, svin, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 14125 RE |
D-vitamin | 0,2 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,2 mg |
K-vitamin | 30 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,3 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 2,95 mg |
B3-vitamin | 16 NE |
→ Niacin | 21 mg |
→ Tryptofans bidrag | 5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 6,4 mg |
B6-vitamin | 0,665 mg |
B8-vitamin, Biotin | 44 µg |
B9-vitamin, Folat | 1000 µg |
B12-vitamin | 40 µg |
C-vitamin | 25 mg |
Mineraler i Svinelever
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 6,48 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 369 mg |
Jern (Fe) | 13,4 mg |
Jod (I) | 3,1 µg |
Kalium (K) | 271 mg |
Kobber (Cu) | 1,01 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,71 µg |
Magnesium (Mg) | 18 mg |
Mangan (Mn) | 0,39 mg |
Natrium (Na) | 80 mg |
Nikkel (Ni) | 1,59 µg |
Selen (Se) | 47,6 µg |
Zink (Zn) | 6,78 mg |
Sukkerarter i Svinelever
Det samlede indhold af sukkerarter i Svinelever er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Svinelever
Svinelever har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Svinelever giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Svinelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Svinelever hedder på engelsk Liver, pig, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Lever, svin, rå.