Ernæringsdata for Svinelever

Energiindholdet i 100 gram Svinelever er 125 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 524 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,1 g protein, 3,4 g fedt og 2,3 g kulhydrat.

  • Protein: 21,1 gram
  • Fedt: 3,4 gram
  • Kulhydrat: 2,3 gram

Af de 2,3 g kulhydrat er 2,3 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Svinelever er der 3,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Svinelever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinelever er 21,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinelever
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)524 KJ
Energi i kilokalorie125 kcal
Fedt i alt3,4 g
→ Mættede fedtsyrer1,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol300 mg
Kulhydrat i alt2,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt2,3 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,6 g
Vand72 g (ml)

Vitaminer i Svinelever

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Lever, svin, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinelever
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin14125 RE
D-vitamin0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,2 mg
K-vitamin30 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinelever
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,3 mg
B2-vitamin, Riboflavin2,95 mg
B3-vitamin16 NE
→ Niacin21 mg
→ Tryptofans bidrag5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre6,4 mg
B6-vitamin0,665 mg
B8-vitamin, Biotin44 µg
B9-vitamin, Folat1000 µg
B12-vitamin40 µg
C-vitamin25 mg

Mineraler i Svinelever

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Svinelever
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6,48 mg
Fosfor (P), Phosphor369 mg
Jern (Fe)13,4 mg
Jod (I)3,1 µg
Kalium (K)271 mg
Kobber (Cu)1,01 mg
Krom (Cr), Chrom2,71 µg
Magnesium (Mg)18 mg
Mangan (Mn)0,39 mg
Natrium (Na)80 mg
Nikkel (Ni)1,59 µg
Selen (Se)47,6 µg
Zink (Zn)6,78 mg

Sukkerarter i Svinelever

Det samlede indhold af sukkerarter i Svinelever er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinelever
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Svinelever

Svinelever har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Svinelever giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Svinelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Svinelever hedder på engelsk Liver, pig, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Lever, svin, rå.