Ernæringsdata for Svinekød 10 % fedt

Energiindholdet i 100 gram Svinekød 10 % fedt er 187 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 784 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 12 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20 gram
  • Fedt: 12 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Svinekød 10 % fedt er der 12 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Svinekød 10 % fedt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinekød 10 % fedt er 20 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinekød 10 % fedt
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 784 KJ
Energi i kilokalorie 187 kcal
Fedt i alt 12 g
→ Mættede fedtsyrer 4,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 5,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 65 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 68,3 g (ml)

Vitaminer i Svinekød 10 % fedt

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Svinekød, ca. 10 % fedt, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinekød 10 % fedt
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,606 µg
→ D3 cholecalciferol 0,121 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinekød 10 % fedt
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,75 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,23 mg
B3-vitamin 3,8 NE
→ Niacin 7,3 mg
→ Tryptofans bidrag 3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,436 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 1,5 µg
B12-vitamin 0,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Svinekød 10 % fedt

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Svinekød 10 % fedt
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 7 mg
Fosfor (P), Phosphor 188 mg
Jern (Fe) 0,89 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 366 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 25 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 84 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Svinekød 10 % fedt

Det samlede indhold af sukkerarter i Svinekød 10 % fedt er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinekød 10 % fedt
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Svinekød 10 % fedt

Svinekød 10 % fedt har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Svinekød 10 % fedt forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Svinekød 10 % fedt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Svinekød 10 % fedt er Pork, meat, approx. 10 % fat, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinekød, ca. 10 % fedt, råt.