Ernæringsdata for Svinekæber

Energiindholdet i 100 gram Svinekæber er 131 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 550 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,5 g protein, 5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,5 gram
  • Fedt: 5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Svinekæber er der 5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Svinekæber. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinekæber er 21,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinekæber
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 550 KJ
Energi i kilokalorie 131 kcal
Fedt i alt 5 g
→ Mættede fedtsyrer 1,83 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,12 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,56 g
Kolesterol 61 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 72,7 g (ml)

Vitaminer i Svinekæber

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Svinekød, kæbeklump, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinekæber
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,52 µg
→ D3 cholecalciferol 0,08 µg
→ D2 ergocalciferol 0 µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinekæber
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,801 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,153 mg
B3-vitamin 6,9 NE
→ Niacin 10,7 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,85 mg
B6-vitamin 0,337 mg
B8-vitamin, Biotin 0,85 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,7 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Svinekæber

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Svinekæber
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4 mg
Fosfor (P), Phosphor 207 mg
Jern (Fe) 0,48 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 356 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 23 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 56 mg
Nikkel (Ni) 6 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Svinekæber

Det samlede indhold af sukkerarter i Svinekæber er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinekæber
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Svinekæber

Svinekæber har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Svinekæber skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Svinekæber er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Svinekæber er Pork, cheek meat, lean, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinekød, kæbeklump, rå.