Ernæringsdata for Svinekæber

Energiindholdet i 100 gram Svinekæber er 131 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 550 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,5 g protein, 5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,5 gram
  • Fedt: 5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Svinekæber er der 5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Svinekæber. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinekæber er 21,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinekæber
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)550 KJ
Energi i kilokalorie131 kcal
Fedt i alt5 g
→ Mættede fedtsyrer1,83 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,12 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,56 g
Kolesterol61 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand72,7 g (ml)

Vitaminer i Svinekæber

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Svinekød, kæbeklump, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinekæber
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,52 µg
→ D3 cholecalciferol0,08 µg
→ D2 ergocalciferol0 µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinekæber
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,801 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,153 mg
B3-vitamin6,9 NE
→ Niacin10,7 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,85 mg
B6-vitamin0,337 mg
B8-vitamin, Biotin0,85 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0,7 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Svinekæber

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Svinekæber
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk4 mg
Fosfor (P), Phosphor207 mg
Jern (Fe)0,48 mg
Jod (I)0,7 µg
Kalium (K)356 mg
Kobber (Cu)0,1 mg
Krom (Cr), Chrom5,3 µg
Magnesium (Mg)23 mg
Mangan (Mn)0,014 mg
Natrium (Na)56 mg
Nikkel (Ni)6 µg
Selen (Se)6,9 µg
Zink (Zn)3,6 mg

Sukkerarter i Svinekæber

Det samlede indhold af sukkerarter i Svinekæber er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinekæber
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Svinekæber

Svinekæber har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Svinekæber skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Svinekæber er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Svinekæber er Pork, cheek meat, lean, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinekød, kæbeklump, rå.