Ernæringsdata for Svinekæber
Energiindholdet i 100 gram Svinekæber er 131 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 550 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,5 g protein, 5 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 21,5 gram
- Fedt: 5 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Svinekæber er der 5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Svinekæber. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Svinekæber er 21,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 550 KJ |
Energi i kilokalorie | 131 kcal |
Fedt i alt | 5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,83 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2,12 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,56 g |
Kolesterol | 61 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 72,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Svinekæber
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Svinekød, kæbeklump, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,52 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,08 µg |
→ D2 ergocalciferol | 0 µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,801 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,153 mg |
B3-vitamin | 6,9 NE |
→ Niacin | 10,7 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,85 mg |
B6-vitamin | 0,337 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,85 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0,7 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Svinekæber
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 207 mg |
Jern (Fe) | 0,48 mg |
Jod (I) | 0,7 µg |
Kalium (K) | 356 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 23 mg |
Mangan (Mn) | 0,014 mg |
Natrium (Na) | 56 mg |
Nikkel (Ni) | 6 µg |
Selen (Se) | 6,9 µg |
Zink (Zn) | 3,6 mg |
Sukkerarter i Svinekæber
Det samlede indhold af sukkerarter i Svinekæber er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Svinekæber
Svinekæber har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Svinekæber skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Svinekæber er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Svinekæber er Pork, cheek meat, lean, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinekød, kæbeklump, rå.