Ernæringsdata for Svinebovsteaks
Energiindholdet i 100 gram Svinebovsteaks er 185 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 775 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,9 g protein, 11,8 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 19,9 gram
- Fedt: 11,8 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Svinebovsteaks er der 11,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Svinebovsteaks. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Svinebovsteaks er 19,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 775 KJ |
Energi i kilokalorie | 185 kcal |
Fedt i alt | 11,8 g |
→ Mættede fedtsyrer | 4,32 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,32 g |
Kolesterol | 63 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 67,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Svinebovsteaks
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Svinekød, bovsteaks, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,61 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,12 µg |
→ D2 ergocalciferol | 0 µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,739 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,149 mg |
B3-vitamin | 6,2 NE |
→ Niacin | 9,87 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,78 mg |
B6-vitamin | 0,301 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,78 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0,7 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Svinebovsteaks
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 189 mg |
Jern (Fe) | 0,83 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 325 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,014 mg |
Natrium (Na) | 76 mg |
Nikkel (Ni) | 6 µg |
Selen (Se) | 5,8 µg |
Zink (Zn) | 3,6 mg |
Sukkerarter i Svinebovsteaks
Det totale indhold af sukkerarter i Svinebovsteaks er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Svinebovsteaks
Svinebovsteaks har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Svinebovsteaks giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Svinebovsteaks er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Svinebovsteaks er Pork, shoulder steaks, raw. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinekød, bovsteaks, rå.