Ernæringsdata for Surbrød

Energiindholdet i 100 gram Surbrød er 251 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1051 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7 g protein, 3,2 g fedt og 49,9 g kulhydrat.

  • Protein: 7 gram
  • Fedt: 3,2 gram
  • Kulhydrat: 49,9 gram

Af de 49,9 g kulhydrat er 46 g tilgængeligt de overskydende 3,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Surbrød er der 3,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Surbrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Surbrød er 7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Surbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1051 KJ
Energi i kilokalorie 251 kcal
Fedt i alt 3,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,5 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 49,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 46 g
→ Kostfibre 3,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,8 g
Vand 37,7 g (ml)

Vitaminer i Surbrød

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Surbrød. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Surbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 5,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,25 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,25 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Surbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,085 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,084 mg
B3-vitamin 0,75 NE
→ Niacin 1,27 mg
→ Tryptofans bidrag 1,27 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,12 mg
B8-vitamin, Biotin 3 µg
B9-vitamin, Folat 41,6 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Surbrød

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Surbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 44,3 mg
Fosfor (P), Phosphor 128 mg
Jern (Fe) 0,7 mg
Jod (I) 2,4 µg
Kalium (K) 201 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 7,2 µg
Magnesium (Mg) 34,6 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 424 mg
Nikkel (Ni) 7,93 µg
Selen (Se) 2,18 µg
Zink (Zn) 0,654 mg

Sukkerarter i Surbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Surbrød er 1,57 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Surbrød
Sukkerart Mængde
Fructose 0,1 g
Glucose 0,05 g
Lactose 0 g
Maltose 1,37 g
Saccharose 0,05 g

Glykæmisk indeks for Surbrød

Surbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 26. Som betyder, at en potion Surbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 26 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Surbrød er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Surbrød Bread, bolted rye and wheat, sour, with caraway seeds. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Surbrød.