Ernæringsdata for Surbrød
Energiindholdet i 100 gram Surbrød er 251 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1051 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7 g protein, 3,2 g fedt og 49,9 g kulhydrat.
- Protein: 7 gram
- Fedt: 3,2 gram
- Kulhydrat: 49,9 gram
Af de 49,9 g kulhydrat er 46 g tilgængeligt de overskydende 3,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Surbrød er der 3,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Surbrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Surbrød er 7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1051 KJ |
Energi i kilokalorie | 251 kcal |
Fedt i alt | 3,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,5 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 49,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 46 g |
→ Kostfibre | 3,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,8 g |
Vand | 37,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Surbrød
I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Surbrød. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 5,5 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,25 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,25 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,085 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,084 mg |
B3-vitamin | 0,75 NE |
→ Niacin | 1,27 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,27 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,12 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3 µg |
B9-vitamin, Folat | 41,6 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Surbrød
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 44,3 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 128 mg |
Jern (Fe) | 0,7 mg |
Jod (I) | 2,4 µg |
Kalium (K) | 201 mg |
Kobber (Cu) | 0,12 mg |
Krom (Cr), Chrom | 7,2 µg |
Magnesium (Mg) | 34,6 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 424 mg |
Nikkel (Ni) | 7,93 µg |
Selen (Se) | 2,18 µg |
Zink (Zn) | 0,654 mg |
Sukkerarter i Surbrød
Det samlede indhold af sukkerarter i Surbrød er 1,57 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,1 g |
Glucose | 0,05 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 1,37 g |
Saccharose | 0,05 g |
Glykæmisk indeks for Surbrød
Surbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 26. Som betyder, at en potion Surbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 26 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Surbrød er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Surbrød Bread, bolted rye and wheat, sour, with caraway seeds. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Surbrød.