Ernæringsdata for Stikkelsbær
Energiindholdet i 100 gram Stikkelsbær er 43 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 180 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,6 g fedt og 10,1 g kulhydrat.
- Protein: 0,9 gram
- Fedt: 0,6 gram
- Kulhydrat: 10,1 gram
Af de 10,1 g kulhydrat er 6,9 g tilgængeligt de resterende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Stikkelsbær er der 0,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Stikkelsbær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Stikkelsbær er 0,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 180 KJ |
Energi i kilokalorie | 43 kcal |
Fedt i alt | 0,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 10,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 6,9 g |
→ Kostfibre | 3,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,4 g |
Vand | 87,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Stikkelsbær
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Stikkelsbær, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 6,83 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,011 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,025 mg |
B3-vitamin | 0,25 NE |
→ Niacin | 0,4 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,15 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,286 mg |
B6-vitamin | 0,015 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 11,7 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 33 mg |
Mineraler i Stikkelsbær
I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 26,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 23,6 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 0,3 µg |
Kalium (K) | 176 mg |
Kobber (Cu) | 0,056 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,3 µg |
Magnesium (Mg) | 8 mg |
Mangan (Mn) | 0,17 mg |
Natrium (Na) | 2 mg |
Nikkel (Ni) | 2,54 µg |
Selen (Se) | 0,068 µg |
Zink (Zn) | 0,16 mg |
Sukkerarter i Stikkelsbær
Det totale indhold af sukkerarter i Stikkelsbær er 3 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Stikkelsbær
Stikkelsbær har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det betyder, at en potion Stikkelsbær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Stikkelsbær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Stikkelsbær er Gooseberry, raw. Det kan være en god viden hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Stikkelsbær, rå.