Ernæringsdata for Stikkelsbær

Energiindholdet i 100 gram Stikkelsbær er 43 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 180 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,6 g fedt og 10,1 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 10,1 gram

Af de 10,1 g kulhydrat er 6,9 g tilgængeligt de resterende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Stikkelsbær er der 0,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Stikkelsbær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Stikkelsbær er 0,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Stikkelsbær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 180 KJ
Energi i kilokalorie 43 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 10,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 6,9 g
→ Kostfibre 3,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,4 g
Vand 87,9 g (ml)

Vitaminer i Stikkelsbær

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Stikkelsbær, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Stikkelsbær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 6,83 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Stikkelsbær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,011 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,025 mg
B3-vitamin 0,25 NE
→ Niacin 0,4 mg
→ Tryptofans bidrag 0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,286 mg
B6-vitamin 0,015 mg
B8-vitamin, Biotin 0,5 µg
B9-vitamin, Folat 11,7 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 33 mg

Mineraler i Stikkelsbær

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Stikkelsbær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 26,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 23,6 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) 0,3 µg
Kalium (K) 176 mg
Kobber (Cu) 0,056 mg
Krom (Cr), Chrom 0,3 µg
Magnesium (Mg) 8 mg
Mangan (Mn) 0,17 mg
Natrium (Na) 2 mg
Nikkel (Ni) 2,54 µg
Selen (Se) 0,068 µg
Zink (Zn) 0,16 mg

Sukkerarter i Stikkelsbær

Det totale indhold af sukkerarter i Stikkelsbær er 3 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Stikkelsbær
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Stikkelsbær

Stikkelsbær har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det betyder, at en potion Stikkelsbær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Stikkelsbær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Stikkelsbær er Gooseberry, raw. Det kan være en god viden hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Stikkelsbær, rå.