Ernæringsdata for Stegte Sild

Energiindholdet i 100 gram Stegte Sild er 226 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 946 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12 g protein, 10 g fedt og 22 g kulhydrat.

  • Protein: 12 gram
  • Fedt: 10 gram
  • Kulhydrat: 22 gram

Af de 22 g kulhydrat er 21,8 g tilgængeligt de tilbageværende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Stegte Sild er der 10 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Stegte Sild. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Stegte Sild er 12 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Stegte Sild
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 946 KJ
Energi i kilokalorie 226 kcal
Fedt i alt 10 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 60 mg
Kulhydrat i alt 22 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 21,8 g
→ Kostfibre 0,2 g
Tilsat sukker 14 g
Alkohol 0 g
Aske g
Vand g (ml)

Vitaminer i Stegte Sild

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Sild, paneret, stegt, i lage. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Stegte Sild
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Stegte Sild
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Stegte Sild

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Stegte Sild
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Stegte Sild

Det samlede indhold af sukkerarter i Stegte Sild er 14 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Stegte Sild
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Stegte Sild

Stegte Sild har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Stegte Sild forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Stegte Sild er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Stegte Sild er Herring, breaded, fried, in vinegar with sugar. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sild, paneret, stegt, i lage.