Ernæringsdata for Stegte Sild
Energiindholdet i 100 gram Stegte Sild er 226 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 946 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12 g protein, 10 g fedt og 22 g kulhydrat.
- Protein: 12 gram
- Fedt: 10 gram
- Kulhydrat: 22 gram
Af de 22 g kulhydrat er 21,8 g tilgængeligt de tilbageværende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Stegte Sild er der 10 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Stegte Sild. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Stegte Sild er 12 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 946 KJ |
Energi i kilokalorie | 226 kcal |
Fedt i alt | 10 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 60 mg |
Kulhydrat i alt | 22 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 21,8 g |
→ Kostfibre | 0,2 g |
Tilsat sukker | 14 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | g |
Vand | g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Stegte Sild
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Sild, paneret, stegt, i lage. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Stegte Sild
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Stegte Sild
Det samlede indhold af sukkerarter i Stegte Sild er 14 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Stegte Sild
Stegte Sild har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Stegte Sild forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Stegte Sild er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Stegte Sild er Herring, breaded, fried, in vinegar with sugar. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sild, paneret, stegt, i lage.