Ernæringsdata for Squash

Energiindholdet i 100 gram Squash er 16 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 67 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,2 g fedt og 2,7 g kulhydrat.

  • Protein: 1,4 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 2,7 gram

Af de 2,7 g kulhydrat er 1,6 g tilgængeligt de tilbageværende 1,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Squash er der 0,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Squash . Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Squash er 1,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Squash
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 67 KJ
Energi i kilokalorie 16 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 2,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,6 g
→ Kostfibre 1,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 94,9 g (ml)

Vitaminer i Squash

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Squash, alle typer, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Squash
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 10,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Squash
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,026 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,142 mg
B3-vitamin 0,487 NE
→ Niacin 0,704 mg
→ Tryptofans bidrag 0,217 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,155 mg
B6-vitamin 0,1 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 44 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 17 mg

Mineraler i Squash

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Squash
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 29 mg
Fosfor (P), Phosphor 38 mg
Jern (Fe) 0,61 mg
Jod (I) 0,15 µg
Kalium (K) 274 mg
Kobber (Cu) 0,051 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 19 mg
Mangan (Mn) 0,175 mg
Natrium (Na) 5 mg
Nikkel (Ni) 4,6 µg
Selen (Se) 0,243 µg
Zink (Zn) 0,3 mg

Sukkerarter i Squash

Det samlede indhold af sukkerarter i Squash er 1,7 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Squash
Sukkerart Mængde
Fructose 0,9 g
Glucose 0,7 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Squash

Squash har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Squash skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Squash er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Squash hedder på engelsk Squash, all varieties, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Squash, alle typer, rå.