Ernæringsdata for Squash
Energiindholdet i 100 gram Squash er 16 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 67 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,2 g fedt og 2,7 g kulhydrat.
- Protein: 1,4 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 2,7 gram
Af de 2,7 g kulhydrat er 1,6 g tilgængeligt de tilbageværende 1,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Squash er der 0,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Squash . Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Squash er 1,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 67 KJ |
Energi i kilokalorie | 16 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 2,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,6 g |
→ Kostfibre | 1,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 94,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Squash
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Squash, alle typer, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 10,5 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,026 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,142 mg |
B3-vitamin | 0,487 NE |
→ Niacin | 0,704 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,217 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,155 mg |
B6-vitamin | 0,1 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 44 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 17 mg |
Mineraler i Squash
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 29 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 38 mg |
Jern (Fe) | 0,61 mg |
Jod (I) | 0,15 µg |
Kalium (K) | 274 mg |
Kobber (Cu) | 0,051 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 19 mg |
Mangan (Mn) | 0,175 mg |
Natrium (Na) | 5 mg |
Nikkel (Ni) | 4,6 µg |
Selen (Se) | 0,243 µg |
Zink (Zn) | 0,3 mg |
Sukkerarter i Squash
Det samlede indhold af sukkerarter i Squash er 1,7 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,9 g |
Glucose | 0,7 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Squash
Squash har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Squash skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Squash er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Squash hedder på engelsk Squash, all varieties, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Squash, alle typer, rå.