Ernæringsdata for Spidskål

Energiindholdet i 100 gram Spidskål er 27 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 113 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,1 g protein, 0,3 g fedt og 4,9 g kulhydrat.

  • Protein: 2,1 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 4,9 gram

Af de 4,9 g kulhydrat er 3 g tilgængeligt de resterende 1,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Spidskål er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Spidskål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Spidskål er 2,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Spidskål
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)113 KJ
Energi i kilokalorie27 kcal
Fedt i alt0,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt4,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3 g
→ Kostfibre1,9 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand91,9 g (ml)

Vitaminer i Spidskål

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Spidskål, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Spidskål
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin1,67 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,15 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,15 mg
K-vitamin170 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Spidskål
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,06 mg
B3-vitamin0,3 NE
→ Niacin0,533 mg
→ Tryptofans bidrag0,233 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,15 mg
B6-vitamin0,15 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat73 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin66 mg

Mineraler i Spidskål

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Spidskål
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk33,7 mg
Fosfor (P), Phosphor31,7 mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I)0,3 µg
Kalium (K)249 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)9 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)6 mg
Nikkel (Ni)6,4 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,2 mg

Sukkerarter i Spidskål

Det samlede indhold af sukkerarter i Spidskål er 0,8 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Spidskål
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Spidskål

Spidskål har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Spidskål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Spidskål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Spidskål hedder på engelsk Cabbage, spring, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Spidskål, rå.