Ernæringsdata for Spidskål
Energiindholdet i 100 gram Spidskål er 27 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 113 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,1 g protein, 0,3 g fedt og 4,9 g kulhydrat.
- Protein: 2,1 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 4,9 gram
Af de 4,9 g kulhydrat er 3 g tilgængeligt de resterende 1,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Spidskål er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Spidskål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Spidskål er 2,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 113 KJ |
Energi i kilokalorie | 27 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 4,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3 g |
→ Kostfibre | 1,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 91,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Spidskål
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Spidskål, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,67 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,15 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,15 mg |
K-vitamin | 170 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,06 mg |
B3-vitamin | 0,3 NE |
→ Niacin | 0,533 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,233 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,15 mg |
B6-vitamin | 0,15 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 73 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 66 mg |
Mineraler i Spidskål
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 33,7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 31,7 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 0,3 µg |
Kalium (K) | 249 mg |
Kobber (Cu) | 0,07 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 9 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 6 mg |
Nikkel (Ni) | 6,4 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,2 mg |
Sukkerarter i Spidskål
Det samlede indhold af sukkerarter i Spidskål er 0,8 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Spidskål
Spidskål har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Spidskål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Spidskål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Spidskål hedder på engelsk Cabbage, spring, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Spidskål, rå.