Ernæringsdata for Spaghetti

Energiindholdet i 100 gram Spaghetti er 368 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1539 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,3 g protein, 1,8 g fedt og 76 g kulhydrat.

  • Protein: 12,3 gram
  • Fedt: 1,8 gram
  • Kulhydrat: 76 gram

Af de 76 g kulhydrat er 72,8 g tilgængeligt de resterende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Spaghetti er der 1,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Spaghetti. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Spaghetti er 12,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Spaghetti
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1539 KJ
Energi i kilokalorie 368 kcal
Fedt i alt 1,8 g
→ Mættede fedtsyrer 0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,8 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 76 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 72,8 g
→ Kostfibre 3,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 9,5 g (ml)

Vitaminer i Spaghetti

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Makaroni, spaghetti, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Spaghetti
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Spaghetti
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,15 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,035 mg
B3-vitamin 1 NE
→ Niacin 2,17 mg
→ Tryptofans bidrag 2,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,05 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 29,4 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Spaghetti

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Spaghetti
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor 140 mg
Jern (Fe) 1,7 mg
Jod (I) 0,6 µg
Kalium (K) 215 mg
Kobber (Cu) 0,25 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 62 mg
Mangan (Mn) 0,58 mg
Natrium (Na) 2 mg
Nikkel (Ni) 9,4 µg
Selen (Se) 4,8 µg
Zink (Zn) 1,2 mg

Sukkerarter i Spaghetti

Det samlede indhold af sukkerarter i Spaghetti er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Spaghetti
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Spaghetti

Spaghetti har et glykæmisk indeks (GI) på 34. Som betyder, at en potion Spaghetti forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 34 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Spaghetti er 25. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Spaghetti hedder på engelsk Macaroni, spaghetti, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Makaroni, spaghetti, rå.