Ernæringsdata for Sojamælk

Energiindholdet i 100 gram Sojamælk er 43 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 182 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,1 g protein, 2,4 g fedt og 2,5 g kulhydrat.

  • Protein: 3,1 gram
  • Fedt: 2,4 gram
  • Kulhydrat: 2,5 gram

Af de 2,5 g kulhydrat er 2,3 g tilgængeligt de tilbageværende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Sojamælk er der 2,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Sojamælk. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sojamælk er 3,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Sojamælk
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 182 KJ
Energi i kilokalorie 43 kcal
Fedt i alt 2,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,4 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 2,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,3 g
→ Kostfibre 0,2 g
Tilsat sukker 2,2 g
Alkohol 0 g
Aske 1,6 g
Vand 89 g (ml)

Vitaminer i Sojamælk

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Sojadrik, kommercielt tilberedt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sojamælk
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,32 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sojamælk
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 0,1 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,03 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 9 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Sojamælk

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Sojamælk
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 89 mg
Fosfor (P), Phosphor 89 mg
Jern (Fe) 0,31 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 119 mg
Kobber (Cu) 0,05 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 56 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 4 µg
Zink (Zn) 0,3 mg

Sukkerarter i Sojamælk

Det samlede indhold af sukkerarter i Sojamælk er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sojamælk
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Sojamælk

Sojamælk har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Sojamælk forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Sojamælk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Sojamælk Soya milk, commercially prepared. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sojadrik, kommercielt tilberedt.