Ernæringsdata for Smørkrans

Energiindholdet i 100 gram Smørkrans er 465 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1944 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,3 g protein, 31 g fedt og 44,3 g kulhydrat.

  • Protein: 4,3 gram
  • Fedt: 31 gram
  • Kulhydrat: 44,3 gram

Af de 44,3 g kulhydrat er 41 g tilgængeligt de overskydende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Smørkrans er der 31 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Smørkrans. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Smørkrans er 4,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Smørkrans
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1944 KJ
Energi i kilokalorie465 kcal
Fedt i alt31 g
→ Mættede fedtsyrer12,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer11,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer5,4 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt44,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt41 g
→ Kostfibre3,3 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand19,2 g (ml)

Vitaminer i Smørkrans

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Wienerbrød, smørkrans. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Smørkrans
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Smørkrans
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,065 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,06 mg
B3-vitamin0,55 NE
→ Niacin0,683 mg
→ Tryptofans bidrag0,683 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,045 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Smørkrans

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Smørkrans
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk33 mg
Fosfor (P), Phosphor102 mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I)5,9 µg
Kalium (K)92 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)12 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)286 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,82 mg

Sukkerarter i Smørkrans

Det samlede indhold af sukkerarter i Smørkrans er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Smørkrans
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Smørkrans

Smørkrans har et glykæmisk indeks (GI) på 28. Hvilket betyder, at en potion Smørkrans skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 28 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Smørkrans er 11. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Smørkrans er Danish pastry, butter ring. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Wienerbrød, smørkrans.