Ernæringsdata for Smørkrans
Energiindholdet i 100 gram Smørkrans er 465 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1944 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,3 g protein, 31 g fedt og 44,3 g kulhydrat.
- Protein: 4,3 gram
- Fedt: 31 gram
- Kulhydrat: 44,3 gram
Af de 44,3 g kulhydrat er 41 g tilgængeligt de overskydende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Smørkrans er der 31 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Smørkrans. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Smørkrans er 4,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1944 KJ |
Energi i kilokalorie | 465 kcal |
Fedt i alt | 31 g |
→ Mættede fedtsyrer | 12,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 11,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 5,4 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 44,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 41 g |
→ Kostfibre | 3,3 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 19,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Smørkrans
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Wienerbrød, smørkrans. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,1 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,065 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,06 mg |
B3-vitamin | 0,55 NE |
→ Niacin | 0,683 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,683 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,045 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Smørkrans
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 33 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 102 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 5,9 µg |
Kalium (K) | 92 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 12 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 286 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,82 mg |
Sukkerarter i Smørkrans
Det samlede indhold af sukkerarter i Smørkrans er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Smørkrans
Smørkrans har et glykæmisk indeks (GI) på 28. Hvilket betyder, at en potion Smørkrans skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 28 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Smørkrans er 11. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Smørkrans er Danish pastry, butter ring. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Wienerbrød, smørkrans.