Ernæringsdata for Skinke hoftestykke

Energiindholdet i 100 gram Skinke hoftestykke er 102 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 426 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,7 g protein, 2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,7 gram
  • Fedt: 2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Skinke hoftestykke er der 2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Skinke hoftestykke. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Skinke hoftestykke er 20,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Skinke hoftestykke
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 426 KJ
Energi i kilokalorie 102 kcal
Fedt i alt 2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,73 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,85 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,23 g
Kolesterol 60 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 60,8 g (ml)

Vitaminer i Skinke hoftestykke

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Skinke, hoftestykke, helt afpudset, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Skinke hoftestykke
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,48 µg
→ D3 cholecalciferol 0,06 µg
→ D2 ergocalciferol 0 µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Skinke hoftestykke
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,81 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,21 mg
B3-vitamin 3,3 NE
→ Niacin 7,13 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,31 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,7 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Skinke hoftestykke

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Skinke hoftestykke
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6 mg
Fosfor (P), Phosphor 175 mg
Jern (Fe) 0,66 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 280 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 66 mg
Nikkel (Ni) 6 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Skinke hoftestykke

Det totale indhold af sukkerarter i Skinke hoftestykke er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Skinke hoftestykke
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Skinke hoftestykke

Skinke hoftestykke har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Skinke hoftestykke forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Skinke hoftestykke er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Skinke hoftestykke Pork, ham, chump (M. Glutaei Etc.), lean, raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Skinke, hoftestykke, helt afpudset, råt.