Ernæringsdata for Sirup

Energiindholdet i 100 gram Sirup er 313 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1309 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0 g fedt og 76,7 g kulhydrat.

  • Protein: 0,3 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 76,7 gram

Af de 76,7 g kulhydrat er 76,7 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Sirup er der 0 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sirup. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sirup er 0,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Sirup
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1309 KJ
Energi i kilokalorie313 kcal
Fedt i alt0 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt76,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt76,7 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand22 g (ml)

Vitaminer i Sirup

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Sirup. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sirup
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sirup
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,01 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin0,1 mg
→ Tryptofans bidrag0 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Sirup

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Sirup
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk75 mg
Fosfor (P), Phosphor2,5 mg
Jern (Fe)2,5 mg
Jod (I)5 µg
Kalium (K)220 mg
Kobber (Cu)0,24 mg
Krom (Cr), Chrom5 µg
Magnesium (Mg)34 mg
Mangan (Mn)0,11 mg
Natrium (Na)75 mg
Nikkel (Ni)30 µg
Selen (Se)1 µg
Zink (Zn)0,13 mg

Sukkerarter i Sirup

Det samlede indhold af sukkerarter i Sirup er 76,7 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sirup
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Sirup

Sirup har et glykæmisk indeks (GI) på 46. Hvilket betyder, at en potion Sirup forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 46 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Sirup er 35. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Sirup Syrup, kitchen. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sirup.