Ernæringsdata for Sardin i tomat

Energiindholdet i 100 gram Sardin i tomat er 173 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 723 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,4 g protein, 12 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 16,4 gram
  • Fedt: 12 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Sardin i tomat er der 12 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Sardin i tomat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sardin i tomat er 16,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Sardin i tomat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 723 KJ
Energi i kilokalorie 173 kcal
Fedt i alt 12 g
→ Mættede fedtsyrer 3,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4,7 g
Kolesterol 80 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,7 g
Vand 68,3 g (ml)

Vitaminer i Sardin i tomat

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Sardin, i tomat, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sardin i tomat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 18 RE
D-vitamin 12 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,3 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sardin i tomat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 3,3 NE
→ Niacin 5,8 mg
→ Tryptofans bidrag 2,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,7 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin 4 µg
B9-vitamin, Folat 16 µg
B12-vitamin 7,8 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Sardin i tomat

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Sardin i tomat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 400 mg
Fosfor (P), Phosphor 350 mg
Jern (Fe) 2,4 mg
Jod (I) 25 µg
Kalium (K) 376 mg
Kobber (Cu) 0,24 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 37 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 461 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 2,8 mg

Sukkerarter i Sardin i tomat

Det totale indhold af sukkerarter i Sardin i tomat er 0,5 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sardin i tomat
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Sardin i tomat

Sardin i tomat har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det vil sige, at en potion Sardin i tomat giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Sardin i tomat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Sardin i tomat er Sardine, in tomato sauce, canned. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Sardin, i tomat, konserves.