Ernæringsdata for Sardin i tomat
Energiindholdet i 100 gram Sardin i tomat er 173 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 723 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,4 g protein, 12 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 16,4 gram
- Fedt: 12 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Sardin i tomat er der 12 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Sardin i tomat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Sardin i tomat er 16,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 723 KJ |
Energi i kilokalorie | 173 kcal |
Fedt i alt | 12 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3,5 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 4,7 g |
Kolesterol | 80 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,7 g |
Vand | 68,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Sardin i tomat
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Sardin, i tomat, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 18 RE |
D-vitamin | 12 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 2,3 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 2,3 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,03 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,17 mg |
B3-vitamin | 3,3 NE |
→ Niacin | 5,8 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,7 mg |
B6-vitamin | 0,15 mg |
B8-vitamin, Biotin | 4 µg |
B9-vitamin, Folat | 16 µg |
B12-vitamin | 7,8 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Sardin i tomat
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 400 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 350 mg |
Jern (Fe) | 2,4 mg |
Jod (I) | 25 µg |
Kalium (K) | 376 mg |
Kobber (Cu) | 0,24 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 37 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 461 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 2,8 mg |
Sukkerarter i Sardin i tomat
Det totale indhold af sukkerarter i Sardin i tomat er 0,5 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Sardin i tomat
Sardin i tomat har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det vil sige, at en potion Sardin i tomat giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Sardin i tomat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Sardin i tomat er Sardine, in tomato sauce, canned. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Sardin, i tomat, konserves.