Ernæringsdata for Sardin i olie

Energiindholdet i 100 gram Sardin i olie er 202 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 844 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 24,6 g protein, 11,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 24,6 gram
  • Fedt: 11,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Sardin i olie er der 11,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sardin i olie. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sardin i olie er 24,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Sardin i olie
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)844 KJ
Energi i kilokalorie202 kcal
Fedt i alt11,5 g
→ Mættede fedtsyrer2,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer3,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer5,2 g
Kolesterol80 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3,4 g
Vand59,6 g (ml)

Vitaminer i Sardin i olie

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Sardin, i olie, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sardin i olie
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin18 RE
D-vitamin12 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,7 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sardin i olie
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,17 mg
B3-vitamin5,3 NE
→ Niacin9,13 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,85 mg
B6-vitamin0,2 mg
B8-vitamin, Biotin4 µg
B9-vitamin, Folat16 µg
B12-vitamin11,5 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Sardin i olie

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Sardin i olie
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk420 mg
Fosfor (P), Phosphor450 mg
Jern (Fe)2 mg
Jod (I)25 µg
Kalium (K)353 mg
Kobber (Cu)0,12 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)39 mg
Mangan (Mn)0,15 mg
Natrium (Na)329 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)35 µg
Zink (Zn)2,2 mg

Sukkerarter i Sardin i olie

Det totale indhold af sukkerarter i Sardin i olie er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sardin i olie
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Sardin i olie

Sardin i olie har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Sardin i olie forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Sardin i olie er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Sardin i olie er Sardine, in oil, canned. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sardin, i olie, konserves.