Ernæringsdata for Sardin i olie
Energiindholdet i 100 gram Sardin i olie er 202 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 844 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 24,6 g protein, 11,5 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 24,6 gram
- Fedt: 11,5 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Sardin i olie er der 11,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sardin i olie. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Sardin i olie er 24,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 844 KJ |
Energi i kilokalorie | 202 kcal |
Fedt i alt | 11,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 3,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 5,2 g |
Kolesterol | 80 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,4 g |
Vand | 59,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Sardin i olie
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Sardin, i olie, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 18 RE |
D-vitamin | 12 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,7 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,7 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,1 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,17 mg |
B3-vitamin | 5,3 NE |
→ Niacin | 9,13 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,85 mg |
B6-vitamin | 0,2 mg |
B8-vitamin, Biotin | 4 µg |
B9-vitamin, Folat | 16 µg |
B12-vitamin | 11,5 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Sardin i olie
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 420 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 450 mg |
Jern (Fe) | 2 mg |
Jod (I) | 25 µg |
Kalium (K) | 353 mg |
Kobber (Cu) | 0,12 mg |
Krom (Cr), Chrom | 4 µg |
Magnesium (Mg) | 39 mg |
Mangan (Mn) | 0,15 mg |
Natrium (Na) | 329 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 35 µg |
Zink (Zn) | 2,2 mg |
Sukkerarter i Sardin i olie
Det totale indhold af sukkerarter i Sardin i olie er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Sardin i olie
Sardin i olie har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Sardin i olie forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Sardin i olie er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Sardin i olie er Sardine, in oil, canned. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sardin, i olie, konserves.