Ernæringsdata for Sardin i olie

Energiindholdet i 100 gram Sardin i olie er 202 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 844 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 24,6 g protein, 11,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 24,6 gram
  • Fedt: 11,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Sardin i olie er der 11,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sardin i olie. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sardin i olie er 24,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Sardin i olie
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 844 KJ
Energi i kilokalorie 202 kcal
Fedt i alt 11,5 g
→ Mættede fedtsyrer 2,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 5,2 g
Kolesterol 80 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,4 g
Vand 59,6 g (ml)

Vitaminer i Sardin i olie

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Sardin, i olie, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sardin i olie
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 18 RE
D-vitamin 12 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,7 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sardin i olie
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 5,3 NE
→ Niacin 9,13 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,85 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 4 µg
B9-vitamin, Folat 16 µg
B12-vitamin 11,5 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Sardin i olie

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Sardin i olie
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 420 mg
Fosfor (P), Phosphor 450 mg
Jern (Fe) 2 mg
Jod (I) 25 µg
Kalium (K) 353 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 39 mg
Mangan (Mn) 0,15 mg
Natrium (Na) 329 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 35 µg
Zink (Zn) 2,2 mg

Sukkerarter i Sardin i olie

Det totale indhold af sukkerarter i Sardin i olie er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sardin i olie
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Sardin i olie

Sardin i olie har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Sardin i olie forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Sardin i olie er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Sardin i olie er Sardine, in oil, canned. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sardin, i olie, konserves.