Ernæringsdata for Saltkød
Energiindholdet i 100 gram Saltkød er 101 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 423 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,5 g protein, 2,6 g fedt og 0,7 g kulhydrat.
- Protein: 18,5 gram
- Fedt: 2,6 gram
- Kulhydrat: 0,7 gram
Af de 0,7 g kulhydrat er 0,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Saltkød er der 2,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Saltkød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Saltkød er 18,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 423 KJ |
Energi i kilokalorie | 101 kcal |
Fedt i alt | 2,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 42 mg |
Kulhydrat i alt | 0,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,7 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 5,1 g |
Vand | 73,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Saltkød
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Salt kød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,03 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,03 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,033 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,062 mg |
B3-vitamin | 2,9 NE |
→ Niacin | 6,07 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,23 mg |
B6-vitamin | 0,34 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,92 µg |
B9-vitamin, Folat | 8,6 µg |
B12-vitamin | 1,4 µg |
C-vitamin | 46 mg |
Mineraler i Saltkød
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 5,19 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 309 mg |
Jern (Fe) | 1,45 mg |
Jod (I) | 0,9 µg |
Kalium (K) | 273 mg |
Kobber (Cu) | 0,05 mg |
Krom (Cr), Chrom | 14 µg |
Magnesium (Mg) | 17,9 mg |
Mangan (Mn) | 0,012 mg |
Natrium (Na) | 1805 mg |
Nikkel (Ni) | 2 µg |
Selen (Se) | 5,1 µg |
Zink (Zn) | 2,68 mg |
Sukkerarter i Saltkød
Det totale indhold af sukkerarter i Saltkød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Saltkød
Saltkød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Saltkød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Saltkød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Saltkød Veal, eye of round, salted, boiled. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Salt kød.