Ernæringsdata for Saltkød

Energiindholdet i 100 gram Saltkød er 101 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 423 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,5 g protein, 2,6 g fedt og 0,7 g kulhydrat.

  • Protein: 18,5 gram
  • Fedt: 2,6 gram
  • Kulhydrat: 0,7 gram

Af de 0,7 g kulhydrat er 0,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Saltkød er der 2,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Saltkød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Saltkød er 18,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Saltkød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 423 KJ
Energi i kilokalorie 101 kcal
Fedt i alt 2,6 g
→ Mættede fedtsyrer 1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 42 mg
Kulhydrat i alt 0,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,7 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 5,1 g
Vand 73,1 g (ml)

Vitaminer i Saltkød

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Salt kød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Saltkød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol 0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,03 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,03 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Saltkød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,033 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,062 mg
B3-vitamin 2,9 NE
→ Niacin 6,07 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,23 mg
B6-vitamin 0,34 mg
B8-vitamin, Biotin 0,92 µg
B9-vitamin, Folat 8,6 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 46 mg

Mineraler i Saltkød

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Saltkød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5,19 mg
Fosfor (P), Phosphor 309 mg
Jern (Fe) 1,45 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 273 mg
Kobber (Cu) 0,05 mg
Krom (Cr), Chrom 14 µg
Magnesium (Mg) 17,9 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 1805 mg
Nikkel (Ni) 2 µg
Selen (Se) 5,1 µg
Zink (Zn) 2,68 mg

Sukkerarter i Saltkød

Det totale indhold af sukkerarter i Saltkød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Saltkød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Saltkød

Saltkød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Saltkød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Saltkød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Saltkød Veal, eye of round, salted, boiled. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Salt kød.