Ernæringsdata for Saltet kogestykke

Energiindholdet i 100 gram Saltet kogestykke er 370 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1550 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15 g protein, 35 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 15 gram
  • Fedt: 35 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Saltet kogestykke er der 35 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Saltet kogestykke. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Saltet kogestykke er 15 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Saltet kogestykke
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1550 KJ
Energi i kilokalorie370 kcal
Fedt i alt35 g
→ Mættede fedtsyrer12,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer14,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer3,87 g
Kolesterol71 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske4,4 g
Vand44,5 g (ml)

Vitaminer i Saltet kogestykke

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Svinebryst, kogestykke, helt, saltet. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Saltet kogestykke
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,93 µg
→ D3 cholecalciferol0,26 µg
→ D2 ergocalciferol0 µg
E-vitamin0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,3 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Saltet kogestykke
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,48 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,18 mg
B3-vitamin3 NE
→ Niacin5,72 mg
→ Tryptofans bidrag2,72 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,4 mg
B6-vitamin0,15 mg
B8-vitamin, Biotin1 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0,7 µg
C-vitamin0,8 mg

Mineraler i Saltet kogestykke

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Saltet kogestykke
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor202 mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)185 mg
Kobber (Cu)0,06 mg
Krom (Cr), Chrom2 µg
Magnesium (Mg)15 mg
Mangan (Mn)0,012 mg
Natrium (Na)1140 mg
Nikkel (Ni)16 µg
Selen (Se)8 µg
Zink (Zn)1,98 mg

Sukkerarter i Saltet kogestykke

Det samlede indhold af sukkerarter i Saltet kogestykke er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Saltet kogestykke
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Saltet kogestykke

Saltet kogestykke har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Saltet kogestykke skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Saltet kogestykke er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Saltet kogestykke er Pork, belly, whole cut, cured, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinebryst, kogestykke, helt, saltet.