Ernæringsdata for Rosiner
Energiindholdet i 100 gram Rosiner er 337 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1412 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 1,6 g fedt og 78 g kulhydrat.
- Protein: 3,5 gram
- Fedt: 1,6 gram
- Kulhydrat: 78 gram
Af de 78 g kulhydrat er 74,4 g tilgængeligt de overskydende 3,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Rosiner er der 1,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Rosiner. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Rosiner er 3,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1412 KJ |
Energi i kilokalorie | 337 kcal |
Fedt i alt | 1,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 78 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 74,4 g |
→ Kostfibre | 3,6 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,7 g |
Vand | 15,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Rosiner
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Rosin uden kerner. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 2,33 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,085 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,03 mg |
B3-vitamin | 0,5 NE |
→ Niacin | 0,617 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,117 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,14 mg |
B6-vitamin | 0,11 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 4 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 3,3 mg |
Mineraler i Rosiner
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 45,1 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 107 mg |
Jern (Fe) | 2,4 mg |
Jod (I) | 2 µg |
Kalium (K) | 785 mg |
Kobber (Cu) | 0,32 mg |
Krom (Cr), Chrom | 8,8 µg |
Magnesium (Mg) | 35 mg |
Mangan (Mn) | 0,31 mg |
Natrium (Na) | 9 mg |
Nikkel (Ni) | 17,8 µg |
Selen (Se) | 0,4 µg |
Zink (Zn) | 0,3 mg |
Sukkerarter i Rosiner
Det samlede indhold af sukkerarter i Rosiner er 64,3 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Rosiner
Rosiner har et glykæmisk indeks (GI) på 50. Det betyder, at en potion Rosiner skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 50 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Rosiner er 37. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Rosiner Raisin , seedless. Det kan være en god information hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rosin uden kerner.