Ernæringsdata for Rosenkål
Energiindholdet i 100 gram Rosenkål er 53 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 221 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,5 g protein, 0,5 g fedt og 9,6 g kulhydrat.
- Protein: 4,5 gram
- Fedt: 0,5 gram
- Kulhydrat: 9,6 gram
Af de 9,6 g kulhydrat er 5,5 g tilgængeligt de overskydende 4,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Rosenkål er der 0,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Rosenkål. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Rosenkål er 4,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 221 KJ |
Energi i kilokalorie | 53 kcal |
Fedt i alt | 0,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 9,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 5,5 g |
→ Kostfibre | 4,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 84,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Rosenkål
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Rosenkål, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 18,3 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,9 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,9 mg |
K-vitamin | 250 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,12 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,16 mg |
B3-vitamin | 0,8 NE |
→ Niacin | 1,67 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,867 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,723 mg |
B6-vitamin | 0,28 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 130 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 119 mg |
Mineraler i Rosenkål
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 22,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 83,7 mg |
Jern (Fe) | 0,9 mg |
Jod (I) | 0,25 µg |
Kalium (K) | 483 mg |
Kobber (Cu) | 0,053 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,4 µg |
Magnesium (Mg) | 24 mg |
Mangan (Mn) | 0,27 mg |
Natrium (Na) | 8 mg |
Nikkel (Ni) | 5,6 µg |
Selen (Se) | 1,1 µg |
Zink (Zn) | 0,43 mg |
Sukkerarter i Rosenkål
Det totale indhold af sukkerarter i Rosenkål er 2,12 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,4 g |
Glucose | 0,23 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 1,49 g |
Glykæmisk indeks for Rosenkål
Rosenkål har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det betyder, at en potion Rosenkål forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Rosenkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Rosenkål er Brussels sprouts, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rosenkål, rå.