Ernæringsdata for Rosenkål

Energiindholdet i 100 gram Rosenkål er 53 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 221 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,5 g protein, 0,5 g fedt og 9,6 g kulhydrat.

  • Protein: 4,5 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 9,6 gram

Af de 9,6 g kulhydrat er 5,5 g tilgængeligt de overskydende 4,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Rosenkål er der 0,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Rosenkål. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rosenkål er 4,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Rosenkål
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 221 KJ
Energi i kilokalorie 53 kcal
Fedt i alt 0,5 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 9,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 5,5 g
→ Kostfibre 4,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 84,2 g (ml)

Vitaminer i Rosenkål

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Rosenkål, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rosenkål
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 18,3 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,9 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,9 mg
K-vitamin 250 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rosenkål
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,12 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,16 mg
B3-vitamin 0,8 NE
→ Niacin 1,67 mg
→ Tryptofans bidrag 0,867 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,723 mg
B6-vitamin 0,28 mg
B8-vitamin, Biotin 0,4 µg
B9-vitamin, Folat 130 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 119 mg

Mineraler i Rosenkål

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Rosenkål
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 22,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 83,7 mg
Jern (Fe) 0,9 mg
Jod (I) 0,25 µg
Kalium (K) 483 mg
Kobber (Cu) 0,053 mg
Krom (Cr), Chrom 0,4 µg
Magnesium (Mg) 24 mg
Mangan (Mn) 0,27 mg
Natrium (Na) 8 mg
Nikkel (Ni) 5,6 µg
Selen (Se) 1,1 µg
Zink (Zn) 0,43 mg

Sukkerarter i Rosenkål

Det totale indhold af sukkerarter i Rosenkål er 2,12 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rosenkål
Sukkerart Mængde
Fructose 0,4 g
Glucose 0,23 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 1,49 g

Glykæmisk indeks for Rosenkål

Rosenkål har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det betyder, at en potion Rosenkål forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Rosenkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Rosenkål er Brussels sprouts, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rosenkål, rå.