Ernæringsdata for Roastbeef
Energiindholdet i 100 gram Roastbeef er 120 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 504 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,7 g protein, 3,5 g fedt og 0,3 g kulhydrat.
- Protein: 21,7 gram
- Fedt: 3,5 gram
- Kulhydrat: 0,3 gram
Af de 0,3 g kulhydrat er 0,3 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Roastbeef er der 3,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Roastbeef. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Roastbeef er 21,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 504 KJ |
Energi i kilokalorie | 120 kcal |
Fedt i alt | 3,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 57 mg |
Kulhydrat i alt | 0,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,3 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4,3 g |
Vand | 70,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Roastbeef
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Roastbeef. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,2 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,045 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,123 mg |
B3-vitamin | 3,6 NE |
→ Niacin | 7,43 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,4 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,2 µg |
B9-vitamin, Folat | 9,1 µg |
B12-vitamin | 1,7 µg |
C-vitamin | 45 mg |
Mineraler i Roastbeef
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4,92 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 193 mg |
Jern (Fe) | 2,1 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 280 mg |
Kobber (Cu) | 0,07 mg |
Krom (Cr), Chrom | 13 µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,019 mg |
Natrium (Na) | 1505 mg |
Nikkel (Ni) | 1 µg |
Selen (Se) | 6,7 µg |
Zink (Zn) | 3,61 mg |
Sukkerarter i Roastbeef
Det samlede indhold af sukkerarter i Roastbeef er g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Roastbeef
Roastbeef har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Roastbeef forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Roastbeef er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Roastbeef hedder på engelsk Roastbeef, sliced. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Roastbeef.