Ernæringsdata for Ribsgele

Energiindholdet i 100 gram Ribsgele er 241 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1010 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,2 g protein, 0,1 g fedt og 59 g kulhydrat.

  • Protein: 0,2 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 59 gram

Af de 59 g kulhydrat er 59 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Ribsgele er der 0,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Ribsgele. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ribsgele er 0,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Ribsgele
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1010 KJ
Energi i kilokalorie 241 kcal
Fedt i alt 0,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 59 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 59 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 57 g
Alkohol 0 g
Aske 0,2 g
Vand 40,5 g (ml)

Vitaminer i Ribsgele

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Ribsgele. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ribsgele
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ribsgele
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 0,1 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Ribsgele

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Ribsgele
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 10 mg
Jern (Fe) 0,55 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 73 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 4 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 20 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,02 mg

Sukkerarter i Ribsgele

Det totale indhold af sukkerarter i Ribsgele er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ribsgele
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Ribsgele

Ribsgele har et glykæmisk indeks (GI) på 31. Hvilket medfører, at en potion Ribsgele giver en blodsukkerrespons, som svarer til 31 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Ribsgele er 18. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Ribsgele er Currant, red, jelly. Det kan være en god information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Ribsgele.