Ernæringsdata for Ribs

Energiindholdet i 100 gram Ribs er 66 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 275 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,3 g protein, 1,7 g fedt og 13,4 g kulhydrat.

  • Protein: 1,3 gram
  • Fedt: 1,7 gram
  • Kulhydrat: 13,4 gram

Af de 13,4 g kulhydrat er 9,2 g tilgængeligt de overskydende 4,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Ribs er der 1,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Ribs. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ribs er 1,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Ribs
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 275 KJ
Energi i kilokalorie 66 kcal
Fedt i alt 1,7 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 13,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9,2 g
→ Kostfibre 4,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 83,8 g (ml)

Vitaminer i Ribs

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Ribs, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ribs
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1,75 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,8 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ribs
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,025 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,02 mg
B3-vitamin 0,3 NE
→ Niacin 0,55 mg
→ Tryptofans bidrag 0,25 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,064 mg
B6-vitamin 0,045 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 26 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 49 mg

Mineraler i Ribs

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Ribs
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 31,1 mg
Fosfor (P), Phosphor 50,9 mg
Jern (Fe) 0,65 mg
Jod (I) 1,1 µg
Kalium (K) 262 mg
Kobber (Cu) 0,088 mg
Krom (Cr), Chrom 0,2 µg
Magnesium (Mg) 11 mg
Mangan (Mn) 0,19 mg
Natrium (Na) 3 mg
Nikkel (Ni) 8,7 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,18 mg

Sukkerarter i Ribs

Det samlede indhold af sukkerarter i Ribs er 2,58 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ribs
Sukkerart Mængde
Fructose 1,76 g
Glucose 0,69 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,13 g

Glykæmisk indeks for Ribs

Ribs har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det betyder, at en potion Ribs skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Ribs er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Ribs Currant, red, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Ribs, rå.