Ernæringsdata for Ribs
Energiindholdet i 100 gram Ribs er 66 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 275 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,3 g protein, 1,7 g fedt og 13,4 g kulhydrat.
- Protein: 1,3 gram
- Fedt: 1,7 gram
- Kulhydrat: 13,4 gram
Af de 13,4 g kulhydrat er 9,2 g tilgængeligt de overskydende 4,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Ribs er der 1,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Ribs. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Ribs er 1,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 275 KJ |
Energi i kilokalorie | 66 kcal |
Fedt i alt | 1,7 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,7 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 13,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 9,2 g |
→ Kostfibre | 4,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,5 g |
Vand | 83,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Ribs
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Ribs, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,75 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,8 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,8 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,025 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,02 mg |
B3-vitamin | 0,3 NE |
→ Niacin | 0,55 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,25 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,064 mg |
B6-vitamin | 0,045 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,6 µg |
B9-vitamin, Folat | 26 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 49 mg |
Mineraler i Ribs
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 31,1 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 50,9 mg |
Jern (Fe) | 0,65 mg |
Jod (I) | 1,1 µg |
Kalium (K) | 262 mg |
Kobber (Cu) | 0,088 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,2 µg |
Magnesium (Mg) | 11 mg |
Mangan (Mn) | 0,19 mg |
Natrium (Na) | 3 mg |
Nikkel (Ni) | 8,7 µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 0,18 mg |
Sukkerarter i Ribs
Det samlede indhold af sukkerarter i Ribs er 2,58 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,76 g |
Glucose | 0,69 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,13 g |
Glykæmisk indeks for Ribs
Ribs har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det betyder, at en potion Ribs skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Ribs er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Ribs Currant, red, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Ribs, rå.