Ernæringsdata for Ribbenssteg

Energiindholdet i 100 gram Ribbenssteg er 270 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1129 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,8 g protein, 22,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 16,8 gram
  • Fedt: 22,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Ribbenssteg er der 22,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Ribbenssteg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ribbenssteg er 16,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Ribbenssteg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1129 KJ
Energi i kilokalorie270 kcal
Fedt i alt22,8 g
→ Mættede fedtsyrer8,36 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer9,65 g
→ Flerumættede fedtsyrer2,55 g
Kolesterol67 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand59,9 g (ml)

Vitaminer i Ribbenssteg

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Svinekød, ribbensteg, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ribbenssteg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,76 µg
→ D3 cholecalciferol0,18 µg
→ D2 ergocalciferol0 µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ribbenssteg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,637 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,141 mg
B3-vitamin4,9 NE
→ Niacin7,9 mg
→ Tryptofans bidrag3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,66 mg
B6-vitamin0,244 mg
B8-vitamin, Biotin0,66 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0,7 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Ribbenssteg

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Ribbenssteg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6 mg
Fosfor (P), Phosphor160 mg
Jern (Fe)0,6 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)276 mg
Kobber (Cu)0,1 mg
Krom (Cr), Chrom5,3 µg
Magnesium (Mg)17 mg
Mangan (Mn)0,013 mg
Natrium (Na)60 mg
Nikkel (Ni)6 µg
Selen (Se)6,9 µg
Zink (Zn)3,6 mg

Sukkerarter i Ribbenssteg

Det totale indhold af sukkerarter i Ribbenssteg er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ribbenssteg
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Ribbenssteg

Ribbenssteg har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Ribbenssteg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Ribbenssteg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Ribbenssteg hedder på engelsk Pork, spare rib roast of thin belly with rind, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinekød, ribbensteg, rå.