Ernæringsdata for Rejer på dåse
Energiindholdet i 100 gram Rejer på dåse er 81 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 338 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,5 g protein, 1,2 g fedt og 0,8 g kulhydrat.
- Protein: 16,5 gram
- Fedt: 1,2 gram
- Kulhydrat: 0,8 gram
Af de 0,8 g kulhydrat er 0,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Rejer på dåse er der 1,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Rejer på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Rejer på dåse er 16,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 338 KJ |
Energi i kilokalorie | 81 kcal |
Fedt i alt | 1,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,5 g |
Kolesterol | 160 mg |
Kulhydrat i alt | 0,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,8 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,9 g |
Vand | 78,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Rejer på dåse
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Reje, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 18 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 4 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,007 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,015 mg |
B3-vitamin | 0,8 NE |
→ Niacin | 3,97 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,21 mg |
B6-vitamin | 0,06 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1 µg |
B9-vitamin, Folat | 20 µg |
B12-vitamin | 2,5 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Rejer på dåse
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 78 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 119 mg |
Jern (Fe) | 0,539 mg |
Jod (I) | 13,9 µg |
Kalium (K) | 78 mg |
Kobber (Cu) | 0,126 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,1 µg |
Magnesium (Mg) | 21,8 mg |
Mangan (Mn) | 0,022 mg |
Natrium (Na) | 1030 mg |
Nikkel (Ni) | 2,49 µg |
Selen (Se) | 24,6 µg |
Zink (Zn) | 0,928 mg |
Sukkerarter i Rejer på dåse
Det totale indhold af sukkerarter i Rejer på dåse er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Rejer på dåse
Rejer på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Rejer på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Rejer på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Rejer på dåse er Shrimp, canned. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Reje, konserves.