Ernæringsdata for Rejer på dåse

Energiindholdet i 100 gram Rejer på dåse er 81 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 338 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,5 g protein, 1,2 g fedt og 0,8 g kulhydrat.

  • Protein: 16,5 gram
  • Fedt: 1,2 gram
  • Kulhydrat: 0,8 gram

Af de 0,8 g kulhydrat er 0,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Rejer på dåse er der 1,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Rejer på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rejer på dåse er 16,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Rejer på dåse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)338 KJ
Energi i kilokalorie81 kcal
Fedt i alt1,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol160 mg
Kulhydrat i alt0,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,8 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,9 g
Vand78,7 g (ml)

Vitaminer i Rejer på dåse

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Reje, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rejer på dåse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin18 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin4 a-TE
→ Alfa-tokoferol4 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rejer på dåse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,007 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,015 mg
B3-vitamin0,8 NE
→ Niacin3,97 mg
→ Tryptofans bidrag3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,21 mg
B6-vitamin0,06 mg
B8-vitamin, Biotin1 µg
B9-vitamin, Folat20 µg
B12-vitamin2,5 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Rejer på dåse

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Rejer på dåse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk78 mg
Fosfor (P), Phosphor119 mg
Jern (Fe)0,539 mg
Jod (I)13,9 µg
Kalium (K)78 mg
Kobber (Cu)0,126 mg
Krom (Cr), Chrom2,1 µg
Magnesium (Mg)21,8 mg
Mangan (Mn)0,022 mg
Natrium (Na)1030 mg
Nikkel (Ni)2,49 µg
Selen (Se)24,6 µg
Zink (Zn)0,928 mg

Sukkerarter i Rejer på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Rejer på dåse er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rejer på dåse
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Rejer på dåse

Rejer på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Rejer på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Rejer på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Rejer på dåse er Shrimp, canned. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Reje, konserves.