Ernæringsdata for Rejer på dåse

Energiindholdet i 100 gram Rejer på dåse er 81 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 338 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,5 g protein, 1,2 g fedt og 0,8 g kulhydrat.

  • Protein: 16,5 gram
  • Fedt: 1,2 gram
  • Kulhydrat: 0,8 gram

Af de 0,8 g kulhydrat er 0,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Rejer på dåse er der 1,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Rejer på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rejer på dåse er 16,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Rejer på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 338 KJ
Energi i kilokalorie 81 kcal
Fedt i alt 1,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 160 mg
Kulhydrat i alt 0,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,9 g
Vand 78,7 g (ml)

Vitaminer i Rejer på dåse

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Reje, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rejer på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 18 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 4 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rejer på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,007 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,015 mg
B3-vitamin 0,8 NE
→ Niacin 3,97 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,21 mg
B6-vitamin 0,06 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 20 µg
B12-vitamin 2,5 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Rejer på dåse

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Rejer på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 78 mg
Fosfor (P), Phosphor 119 mg
Jern (Fe) 0,539 mg
Jod (I) 13,9 µg
Kalium (K) 78 mg
Kobber (Cu) 0,126 mg
Krom (Cr), Chrom 2,1 µg
Magnesium (Mg) 21,8 mg
Mangan (Mn) 0,022 mg
Natrium (Na) 1030 mg
Nikkel (Ni) 2,49 µg
Selen (Se) 24,6 µg
Zink (Zn) 0,928 mg

Sukkerarter i Rejer på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Rejer på dåse er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rejer på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Rejer på dåse

Rejer på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Rejer på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Rejer på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Rejer på dåse er Shrimp, canned. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Reje, konserves.