Ernæringsdata for Porre

Energiindholdet i 100 gram Porre er 38 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 158 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,9 g protein, 0,4 g fedt og 7,7 g kulhydrat.

  • Protein: 1,9 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 7,7 gram

Af de 7,7 g kulhydrat er 5,5 g tilgængeligt de resterende 2,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Porre er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Porre. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Porre er 1,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Porre
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 158 KJ
Energi i kilokalorie 38 kcal
Fedt i alt 0,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 7,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 5,5 g
→ Kostfibre 2,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 89,3 g (ml)

Vitaminer i Porre

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Porre, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Porre
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 17,8 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,55 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,55 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Porre
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,1 mg
B3-vitamin 0,6 NE
→ Niacin 0,9 mg
→ Tryptofans bidrag 0,3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,12 mg
B6-vitamin 0,25 mg
B8-vitamin, Biotin 1,4 µg
B9-vitamin, Folat 82 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 25 mg

Mineraler i Porre

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Porre
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 42,3 mg
Fosfor (P), Phosphor 45,6 mg
Jern (Fe) 0,9 mg
Jod (I) 1,1 µg
Kalium (K) 236 mg
Kobber (Cu) 0,053 mg
Krom (Cr), Chrom 0,8 µg
Magnesium (Mg) 10 mg
Mangan (Mn) 0,19 mg
Natrium (Na) 9 mg
Nikkel (Ni) 3,2 µg
Selen (Se) 0,558 µg
Zink (Zn) 0,29 mg

Sukkerarter i Porre

Det samlede indhold af sukkerarter i Porre er 1,3 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Porre
Sukkerart Mængde
Fructose 0,64 g
Glucose 0,4 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,26 g

Glykæmisk indeks for Porre

Porre har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Som betyder, at en potion Porre forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Porre er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Porre Leek, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Porre, rå.