Ernæringsdata for Porre

Energiindholdet i 100 gram Porre er 38 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 158 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,9 g protein, 0,4 g fedt og 7,7 g kulhydrat.

  • Protein: 1,9 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 7,7 gram

Af de 7,7 g kulhydrat er 5,5 g tilgængeligt de resterende 2,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Porre er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Porre. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Porre er 1,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Porre
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)158 KJ
Energi i kilokalorie38 kcal
Fedt i alt0,4 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt7,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt5,5 g
→ Kostfibre2,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand89,3 g (ml)

Vitaminer i Porre

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Porre, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Porre
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin17,8 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,55 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,55 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Porre
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,1 mg
B3-vitamin0,6 NE
→ Niacin0,9 mg
→ Tryptofans bidrag0,3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,12 mg
B6-vitamin0,25 mg
B8-vitamin, Biotin1,4 µg
B9-vitamin, Folat82 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin25 mg

Mineraler i Porre

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Porre
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk42,3 mg
Fosfor (P), Phosphor45,6 mg
Jern (Fe)0,9 mg
Jod (I)1,1 µg
Kalium (K)236 mg
Kobber (Cu)0,053 mg
Krom (Cr), Chrom0,8 µg
Magnesium (Mg)10 mg
Mangan (Mn)0,19 mg
Natrium (Na)9 mg
Nikkel (Ni)3,2 µg
Selen (Se)0,558 µg
Zink (Zn)0,29 mg

Sukkerarter i Porre

Det samlede indhold af sukkerarter i Porre er 1,3 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Porre
SukkerartMængde
Fructose0,64 g
Glucose0,4 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0,26 g

Glykæmisk indeks for Porre

Porre har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Som betyder, at en potion Porre forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Porre er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Porre Leek, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Porre, rå.