Ernæringsdata for Persillerod

Energiindholdet i 100 gram Persillerod er 55 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 232 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,3 g protein, 0,6 g fedt og 12,3 g kulhydrat.

  • Protein: 2,3 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 12,3 gram

Af de 12,3 g kulhydrat er 8 g tilgængeligt de overskydende 4,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Persillerod er der 0,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Persillerod. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Persillerod er 2,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Persillerod
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 232 KJ
Energi i kilokalorie 55 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 12,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 8 g
→ Kostfibre 4,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,8 g
Vand 83 g (ml)

Vitaminer i Persillerod

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Persillerod, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Persillerod
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 2,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,7 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Persillerod
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,08 mg
B3-vitamin 2 NE
→ Niacin 2,37 mg
→ Tryptofans bidrag 0,367 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,23 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 180 µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 41 mg

Mineraler i Persillerod

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Persillerod
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 48,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 71,1 mg
Jern (Fe) 1,2 mg
Jod (I) 0,4 µg
Kalium (K) 562 mg
Kobber (Cu) 0,23 mg
Krom (Cr), Chrom 2,8 µg
Magnesium (Mg) 36 mg
Mangan (Mn) 0,46 mg
Natrium (Na) 17 mg
Nikkel (Ni) 11,1 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 1,4 mg

Sukkerarter i Persillerod

Det samlede indhold af sukkerarter i Persillerod er 0,8 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Persillerod
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Persillerod

Persillerod har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Hvilket medfører, at en potion Persillerod skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Persillerod er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Persillerod er Parsley root, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Persillerod, rå.