Ernæringsdata for Parboiled ris
Energiindholdet i 100 gram Parboiled ris er 365 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1526 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,8 g protein, 1,2 g fedt og 79,8 g kulhydrat.
- Protein: 7,8 gram
- Fedt: 1,2 gram
- Kulhydrat: 79,8 gram
Af de 79,8 g kulhydrat er 78,9 g tilgængeligt de tilbageværende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Parboiled ris er der 1,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Parboiled ris. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Parboiled ris er 7,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1526 KJ |
Energi i kilokalorie | 365 kcal |
Fedt i alt | 1,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,4 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 79,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 78,9 g |
→ Kostfibre | 0,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 10,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Parboiled ris
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Ris, parboiled, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,05 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,05 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,61 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,035 mg |
B3-vitamin | 5 NE |
→ Niacin | 1,83 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,9 mg |
B6-vitamin | 0,402 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3 µg |
B9-vitamin, Folat | 18 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Parboiled ris
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 130 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 171 mg |
Jern (Fe) | 1,2 mg |
Jod (I) | 2,2 µg |
Kalium (K) | 150 mg |
Kobber (Cu) | 0,2 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,2 µg |
Magnesium (Mg) | 35 mg |
Mangan (Mn) | 3,9 mg |
Natrium (Na) | 1,8 mg |
Nikkel (Ni) | 17,1 µg |
Selen (Se) | 6 µg |
Zink (Zn) | 1,7 mg |
Sukkerarter i Parboiled ris
Det samlede indhold af sukkerarter i Parboiled ris er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Parboiled ris
Parboiled ris har et glykæmisk indeks (GI) på 54. Som betyder, at en potion Parboiled ris forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 54 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Parboiled ris er 43. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Parboiled ris Rice, parboiled, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Ris, parboiled, rå.