Ernæringsdata for Parboiled ris

Energiindholdet i 100 gram Parboiled ris er 365 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1526 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,8 g protein, 1,2 g fedt og 79,8 g kulhydrat.

  • Protein: 7,8 gram
  • Fedt: 1,2 gram
  • Kulhydrat: 79,8 gram

Af de 79,8 g kulhydrat er 78,9 g tilgængeligt de tilbageværende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Parboiled ris er der 1,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Parboiled ris. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Parboiled ris er 7,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Parboiled ris
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1526 KJ
Energi i kilokalorie 365 kcal
Fedt i alt 1,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 79,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 78,9 g
→ Kostfibre 0,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 10,9 g (ml)

Vitaminer i Parboiled ris

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Ris, parboiled, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Parboiled ris
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,05 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,05 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Parboiled ris
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,61 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,035 mg
B3-vitamin 5 NE
→ Niacin 1,83 mg
→ Tryptofans bidrag 1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,9 mg
B6-vitamin 0,402 mg
B8-vitamin, Biotin 3 µg
B9-vitamin, Folat 18 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Parboiled ris

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Parboiled ris
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 130 mg
Fosfor (P), Phosphor 171 mg
Jern (Fe) 1,2 mg
Jod (I) 2,2 µg
Kalium (K) 150 mg
Kobber (Cu) 0,2 mg
Krom (Cr), Chrom 1,2 µg
Magnesium (Mg) 35 mg
Mangan (Mn) 3,9 mg
Natrium (Na) 1,8 mg
Nikkel (Ni) 17,1 µg
Selen (Se) 6 µg
Zink (Zn) 1,7 mg

Sukkerarter i Parboiled ris

Det samlede indhold af sukkerarter i Parboiled ris er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Parboiled ris
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Parboiled ris

Parboiled ris har et glykæmisk indeks (GI) på 54. Som betyder, at en potion Parboiled ris forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 54 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Parboiled ris er 43. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Parboiled ris Rice, parboiled, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Ris, parboiled, rå.