Ernæringsdata for Parboiled ris

Energiindholdet i 100 gram Parboiled ris er 365 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1526 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,8 g protein, 1,2 g fedt og 79,8 g kulhydrat.

  • Protein: 7,8 gram
  • Fedt: 1,2 gram
  • Kulhydrat: 79,8 gram

Af de 79,8 g kulhydrat er 78,9 g tilgængeligt de tilbageværende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Parboiled ris er der 1,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Parboiled ris. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Parboiled ris er 7,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Parboiled ris
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1526 KJ
Energi i kilokalorie365 kcal
Fedt i alt1,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt79,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt78,9 g
→ Kostfibre0,9 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,7 g
Vand10,9 g (ml)

Vitaminer i Parboiled ris

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Ris, parboiled, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Parboiled ris
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,05 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,05 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Parboiled ris
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,61 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,035 mg
B3-vitamin5 NE
→ Niacin1,83 mg
→ Tryptofans bidrag1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,9 mg
B6-vitamin0,402 mg
B8-vitamin, Biotin3 µg
B9-vitamin, Folat18 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Parboiled ris

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Parboiled ris
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk130 mg
Fosfor (P), Phosphor171 mg
Jern (Fe)1,2 mg
Jod (I)2,2 µg
Kalium (K)150 mg
Kobber (Cu)0,2 mg
Krom (Cr), Chrom1,2 µg
Magnesium (Mg)35 mg
Mangan (Mn)3,9 mg
Natrium (Na)1,8 mg
Nikkel (Ni)17,1 µg
Selen (Se)6 µg
Zink (Zn)1,7 mg

Sukkerarter i Parboiled ris

Det samlede indhold af sukkerarter i Parboiled ris er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Parboiled ris
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Parboiled ris

Parboiled ris har et glykæmisk indeks (GI) på 54. Som betyder, at en potion Parboiled ris forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 54 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Parboiled ris er 43. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Parboiled ris Rice, parboiled, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Ris, parboiled, rå.