Ernæringsdata for Pak choi

Energiindholdet i 100 gram Pak choi er 15 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 61 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,5 g protein, 0,2 g fedt og 2,2 g kulhydrat.

  • Protein: 1,5 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 2,2 gram

Af de 2,2 g kulhydrat er 1,2 g tilgængeligt de resterende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Pak choi er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Pak choi. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Pak choi er 1,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Pak choi
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)61 KJ
Energi i kilokalorie15 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt2,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,2 g
→ Kostfibre1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand95,3 g (ml)

Vitaminer i Pak choi

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Paksoi, pak-choi, pai tsai, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Pak choi
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin150 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Pak choi
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,07 mg
B3-vitamin0,5 NE
→ Niacin0,75 mg
→ Tryptofans bidrag0,25 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,088 mg
B6-vitamin0,236 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat66 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin45 mg

Mineraler i Pak choi

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Pak choi
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk105 mg
Fosfor (P), Phosphor37 mg
Jern (Fe)0,8 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)252 mg
Kobber (Cu)0,021 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)19 mg
Mangan (Mn)0,159 mg
Natrium (Na)65 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,19 mg

Sukkerarter i Pak choi

Det samlede indhold af sukkerarter i Pak choi er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Pak choi
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Pak choi

Pak choi har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Pak choi skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Pak choi er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Pak choi hedder på engelsk Cabbage, chinese, pak-choi, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Paksoi, pak-choi, pai tsai, rå.