Ernæringsdata for Pære på dåse
Energiindholdet i 100 gram Pære på dåse er 72 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 300 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,2 g fedt og 18,2 g kulhydrat.
- Protein: 0,3 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 18,2 gram
Af de 18,2 g kulhydrat er 15,8 g tilgængeligt de tilbageværende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Pære på dåse er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Pære på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Pære på dåse er 0,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 300 KJ |
Energi i kilokalorie | 72 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 18,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 15,8 g |
→ Kostfibre | 2,4 g |
Tilsat sukker | 10 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,2 g |
Vand | 81,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Pære på dåse
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Pære, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0,833 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,2 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,01 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,025 mg |
B3-vitamin | 0,08 NE |
→ Niacin | 0,13 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,05 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,022 mg |
B6-vitamin | 0,014 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 11 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0,7 mg |
Mineraler i Pære på dåse
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 6,26 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 13,4 mg |
Jern (Fe) | 0,18 mg |
Jod (I) | 0,5 µg |
Kalium (K) | 66 mg |
Kobber (Cu) | 0,071 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,8 µg |
Magnesium (Mg) | 4 mg |
Mangan (Mn) | 0 mg |
Natrium (Na) | 5 mg |
Nikkel (Ni) | 8,99 µg |
Selen (Se) | 0,212 µg |
Zink (Zn) | 0,13 mg |
Sukkerarter i Pære på dåse
Det totale indhold af sukkerarter i Pære på dåse er 19,5 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Pære på dåse
Pære på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Det betyder, at en potion Pære på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Pære på dåse er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Pære på dåse Pear, canned. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Pære, konserves.