Ernæringsdata for Pære på dåse

Energiindholdet i 100 gram Pære på dåse er 72 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 300 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,2 g fedt og 18,2 g kulhydrat.

  • Protein: 0,3 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 18,2 gram

Af de 18,2 g kulhydrat er 15,8 g tilgængeligt de tilbageværende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Pære på dåse er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Pære på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Pære på dåse er 0,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Pære på dåse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)300 KJ
Energi i kilokalorie72 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt18,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt15,8 g
→ Kostfibre2,4 g
Tilsat sukker10 g
Alkohol0 g
Aske0,2 g
Vand81,2 g (ml)

Vitaminer i Pære på dåse

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Pære, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Pære på dåse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0,833 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,2 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Pære på dåse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,025 mg
B3-vitamin0,08 NE
→ Niacin0,13 mg
→ Tryptofans bidrag0,05 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,022 mg
B6-vitamin0,014 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat11 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0,7 mg

Mineraler i Pære på dåse

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Pære på dåse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6,26 mg
Fosfor (P), Phosphor13,4 mg
Jern (Fe)0,18 mg
Jod (I)0,5 µg
Kalium (K)66 mg
Kobber (Cu)0,071 mg
Krom (Cr), Chrom1,8 µg
Magnesium (Mg)4 mg
Mangan (Mn)0 mg
Natrium (Na)5 mg
Nikkel (Ni)8,99 µg
Selen (Se)0,212 µg
Zink (Zn)0,13 mg

Sukkerarter i Pære på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Pære på dåse er 19,5 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Pære på dåse
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Pære på dåse

Pære på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Det betyder, at en potion Pære på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Pære på dåse er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Pære på dåse Pear, canned. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Pære, konserves.