Ernæringsdata for Østers

Energiindholdet i 100 gram Østers er 62 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 260 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,8 g protein, 1,5 g fedt og 4,2 g kulhydrat.

  • Protein: 7,8 gram
  • Fedt: 1,5 gram
  • Kulhydrat: 4,2 gram

Af de 4,2 g kulhydrat er 4,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Østers er der 1,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Østers. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Østers er 7,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Østers
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 260 KJ
Energi i kilokalorie 62 kcal
Fedt i alt 1,5 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 30 mg
Kulhydrat i alt 4,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,2 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,8 g
Vand 84,8 g (ml)

Vitaminer i Østers

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Østers, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Østers
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 57 RE
D-vitamin 1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,85 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,85 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Østers
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,08 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,188 mg
B3-vitamin 1,8 NE
→ Niacin 3,25 mg
→ Tryptofans bidrag 1,45 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,365 mg
B6-vitamin 0,166 mg
B8-vitamin, Biotin 41 µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 17,2 µg
C-vitamin 10,7 mg

Mineraler i Østers

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Østers
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 55 mg
Fosfor (P), Phosphor 153 mg
Jern (Fe) 3 mg
Jod (I) 60 µg
Kalium (K) 248 mg
Kobber (Cu) 7,93 mg
Krom (Cr), Chrom 12,3 µg
Magnesium (Mg) 32 mg
Mangan (Mn) 0,33 mg
Natrium (Na) 160 mg
Nikkel (Ni) 19,6 µg
Selen (Se) 49,2 µg
Zink (Zn) 84,4 mg

Sukkerarter i Østers

Det totale indhold af sukkerarter i Østers er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Østers
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Østers

Østers har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Østers skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Østers er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Østers hedder på engelsk Oyster, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Østers, rå.