Ernæringsdata for Østers
Energiindholdet i 100 gram Østers er 62 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 260 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,8 g protein, 1,5 g fedt og 4,2 g kulhydrat.
- Protein: 7,8 gram
- Fedt: 1,5 gram
- Kulhydrat: 4,2 gram
Af de 4,2 g kulhydrat er 4,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Østers er der 1,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Østers. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Østers er 7,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 260 KJ |
Energi i kilokalorie | 62 kcal |
Fedt i alt | 1,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,4 g |
Kolesterol | 30 mg |
Kulhydrat i alt | 4,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,2 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,8 g |
Vand | 84,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Østers
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Østers, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 57 RE |
D-vitamin | 1 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,85 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,85 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,08 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,188 mg |
B3-vitamin | 1,8 NE |
→ Niacin | 3,25 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,45 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,365 mg |
B6-vitamin | 0,166 mg |
B8-vitamin, Biotin | 41 µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 17,2 µg |
C-vitamin | 10,7 mg |
Mineraler i Østers
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 55 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 153 mg |
Jern (Fe) | 3 mg |
Jod (I) | 60 µg |
Kalium (K) | 248 mg |
Kobber (Cu) | 7,93 mg |
Krom (Cr), Chrom | 12,3 µg |
Magnesium (Mg) | 32 mg |
Mangan (Mn) | 0,33 mg |
Natrium (Na) | 160 mg |
Nikkel (Ni) | 19,6 µg |
Selen (Se) | 49,2 µg |
Zink (Zn) | 84,4 mg |
Sukkerarter i Østers
Det totale indhold af sukkerarter i Østers er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Østers
Østers har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Østers skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Østers er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Østers hedder på engelsk Oyster, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Østers, rå.