Ernæringsdata for Østers

Energiindholdet i 100 gram Østers er 62 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 260 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,8 g protein, 1,5 g fedt og 4,2 g kulhydrat.

  • Protein: 7,8 gram
  • Fedt: 1,5 gram
  • Kulhydrat: 4,2 gram

Af de 4,2 g kulhydrat er 4,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Østers er der 1,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Østers. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Østers er 7,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Østers
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)260 KJ
Energi i kilokalorie62 kcal
Fedt i alt1,5 g
→ Mættede fedtsyrer0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol30 mg
Kulhydrat i alt4,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,2 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,8 g
Vand84,8 g (ml)

Vitaminer i Østers

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Østers, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Østers
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin57 RE
D-vitamin1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,85 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,85 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Østers
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,08 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,188 mg
B3-vitamin1,8 NE
→ Niacin3,25 mg
→ Tryptofans bidrag1,45 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,365 mg
B6-vitamin0,166 mg
B8-vitamin, Biotin41 µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin17,2 µg
C-vitamin10,7 mg

Mineraler i Østers

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Østers
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk55 mg
Fosfor (P), Phosphor153 mg
Jern (Fe)3 mg
Jod (I)60 µg
Kalium (K)248 mg
Kobber (Cu)7,93 mg
Krom (Cr), Chrom12,3 µg
Magnesium (Mg)32 mg
Mangan (Mn)0,33 mg
Natrium (Na)160 mg
Nikkel (Ni)19,6 µg
Selen (Se)49,2 µg
Zink (Zn)84,4 mg

Sukkerarter i Østers

Det totale indhold af sukkerarter i Østers er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Østers
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Østers

Østers har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Østers skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Østers er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Østers hedder på engelsk Oyster, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Østers, rå.