Ernæringsdata for Ørred

Energiindholdet i 100 gram Ørred er 147 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 613 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,1 g protein, 7,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,1 gram
  • Fedt: 7,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Ørred er der 7,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Ørred. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ørred er 19,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Ørred
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 613 KJ
Energi i kilokalorie 147 kcal
Fedt i alt 7,8 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 48 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,3 g
Vand 72,3 g (ml)

Vitaminer i Ørred

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Ørred, dam-, sø-, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ørred
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 20 RE
D-vitamin 18,7 µg
→ D3 cholecalciferol 18,7 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ørred
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,16 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,09 mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 22 µg
B12-vitamin 4,7 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Ørred

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Ørred
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor 260 mg
Jern (Fe) 0,75 mg
Jod (I) 19 µg
Kalium (K) 370 mg
Kobber (Cu) 0,04 mg
Krom (Cr), Chrom 12 µg
Magnesium (Mg) 30 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 80 mg
Nikkel (Ni) 6 µg
Selen (Se) 14 µg
Zink (Zn) 0,44 mg

Sukkerarter i Ørred

Det totale indhold af sukkerarter i Ørred er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ørred
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Ørred

Ørred har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Ørred skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Ørred er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Ørred er Lake trout, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Ørred, dam-, sø-, rå.