Ernæringsdata for Ørred
Energiindholdet i 100 gram Ørred er 147 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 613 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,1 g protein, 7,8 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 19,1 gram
- Fedt: 7,8 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Ørred er der 7,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Ørred. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Ørred er 19,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 613 KJ |
Energi i kilokalorie | 147 kcal |
Fedt i alt | 7,8 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 48 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,3 g |
Vand | 72,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Ørred
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Ørred, dam-, sø-, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 20 RE |
D-vitamin | 18,7 µg |
→ D3 cholecalciferol | 18,7 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,16 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,09 mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 22 µg |
B12-vitamin | 4,7 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Ørred
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | mg |
Fosfor (P), Phosphor | 260 mg |
Jern (Fe) | 0,75 mg |
Jod (I) | 19 µg |
Kalium (K) | 370 mg |
Kobber (Cu) | 0,04 mg |
Krom (Cr), Chrom | 12 µg |
Magnesium (Mg) | 30 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 80 mg |
Nikkel (Ni) | 6 µg |
Selen (Se) | 14 µg |
Zink (Zn) | 0,44 mg |
Sukkerarter i Ørred
Det totale indhold af sukkerarter i Ørred er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Ørred
Ørred har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Ørred skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Ørred er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Ørred er Lake trout, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Ørred, dam-, sø-, rå.