Ernæringsdata for Oksetykkam

Energiindholdet i 100 gram Oksetykkam er 197 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 824 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,5 g protein, 13,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,5 gram
  • Fedt: 13,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetykkam er der 13,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Oksetykkam. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetykkam er 19,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetykkam
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 824 KJ
Energi i kilokalorie 197 kcal
Fedt i alt 13,3 g
→ Mættede fedtsyrer 5,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 6,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 65 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 66,3 g (ml)

Vitaminer i Oksetykkam

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Oksekød, tykkam, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetykkam
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 13 RE
D-vitamin 0,6 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,427 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,427 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetykkam
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,185 mg
B3-vitamin 5,7 NE
→ Niacin 9,37 mg
→ Tryptofans bidrag 3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,75 mg
B6-vitamin 0,46 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 6 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Oksetykkam

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksetykkam
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5,27 mg
Fosfor (P), Phosphor 175 mg
Jern (Fe) 2,2 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 310 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 62 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 4,4 mg

Sukkerarter i Oksetykkam

Det totale indhold af sukkerarter i Oksetykkam er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetykkam
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Oksetykkam

Oksetykkam har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Oksetykkam skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksetykkam er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksetykkam hedder på engelsk Beef, chuck, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, tykkam, rå.