Ernæringsdata for Oksetykkam

Energiindholdet i 100 gram Oksetykkam er 197 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 824 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,5 g protein, 13,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,5 gram
  • Fedt: 13,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetykkam er der 13,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Oksetykkam. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetykkam er 19,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetykkam
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)824 KJ
Energi i kilokalorie197 kcal
Fedt i alt13,3 g
→ Mættede fedtsyrer5,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer6,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol65 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand66,3 g (ml)

Vitaminer i Oksetykkam

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Oksekød, tykkam, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetykkam
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin13 RE
D-vitamin0,6 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,427 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,427 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetykkam
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,185 mg
B3-vitamin5,7 NE
→ Niacin9,37 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,75 mg
B6-vitamin0,46 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksetykkam

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksetykkam
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5,27 mg
Fosfor (P), Phosphor175 mg
Jern (Fe)2,2 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)310 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)21 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)62 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)6,5 µg
Zink (Zn)4,4 mg

Sukkerarter i Oksetykkam

Det totale indhold af sukkerarter i Oksetykkam er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetykkam
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Oksetykkam

Oksetykkam har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Oksetykkam skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksetykkam er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksetykkam hedder på engelsk Beef, chuck, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, tykkam, rå.